Ο Ζεσούς τα έχει… 50, ο Σάκα συνέχισε το σερί και το όνομα… Vieira μπήκε και πάλι στη λίστα των σκόρερ της Άρσεναλ!

Μία εξαιρετική Άρσεναλ έκανε την εμφάνισή της στο Community απέναντι στη Μπρέντφορντ, στην 8η αγωνιστική της Premier League, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 3-0 και να επιστρέφουν στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 18 βαθμούς σε επτά αναμετρήσεις. Κυνηγάει τον Μίλνερ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ανεβαίνει διαρκώς ο Μπουκάγιο Σάκα, θύμισε για λίγο στους φίλους της ομάδας τον… Πατρίκ Βιεϊρά, ο Φάμπιο Βιέιρα!



Ο Ζεσούς τα έχει… 50, ο Σάκα συνέχισε το σερί και το όνομα… Vieira μπήκε και πάλι στη λίστα των σκόρερ της Άρσεναλ!

Μπορεί η Άρσεναλ να μην κατάφερε να κάνει πράξη ένα ιστορικό 6/6, μιας και ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 6η αγωνιστική της Premier League, όμως μετά την αναβολή της αναμέτρησης με την Έβερτον, γύρισε συνεπέστατη στα αγωνιστικά της καθήκοντα.

Αντιμετώπιζε τη Μπρέντφορντ, η οποία αποτελούσε τη μοναδική ομάδα που δεν είχε κερδίσει ποτέ εκτός έδρας στην εποχή της Premier League, και όχι απλά επικράτησε, φτάνοντας τους 18 βαθμούς, αλλά το έκανε και εμφατικά.

Το τελικό 3-0 προέκυψε όσο… εύκολα μοιάζει, με τον Γουίλιαμ Σαλιμπά να «σπάει» την παράδοση και να γίνεται ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ που σκοράρει με το κεφάλι, μετά από 11 συνεχόμενα γκολ των «κανονιέρηδων» με το αριστερό πόδι.

Εν συνεχεία, μία φοβερή ασίστ του Γκρανίτ Τσάκα, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς για να επιστρέψει στα γκολ. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε εκ νέου, τηλεφώνησε ξανά κατά τον πανηγυρισμό του και στο τέλος της ημέρας, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Premier League, που δεν έχει χάσει ποτέ, ενώ σκοράρει, σε 50+ παιχνίδια!

Έφτασε τα… μισά από τα 100 και «καταδιώκει» πλέον μόνο τον Τζέιμς Μίλνερ, ο οποίος δεν έχει χάσει στα 36 του χρόνια, μέχρι και σήμερα, κανένα από τα 54 ματς που έχει κατορθώσει να βρει δίχτυα, με 5 διαφορετικές ομάδες, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Το 2-0 ήταν γεγονός και από εκεί και πέρα η Άρσεναλ, απλώς αποφάσισε να διαχειριστεί το προβάδισμά της, πράγμα που κατόρθωσε εύκολα και διεύρυνε μάλιστα και τον δείκτη του σκορ. Ο Φάμπιο Βιέιρα σκόραρε από μακρινή απόσταση, στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα της νέας του ομάδας στην Premier League και… θύμισε στους φίλους των Λονδρέζων κάτι από το παρελθόν!

Είναι άλλωστε οξύμωρο να βλέπουν πως κάποιος που γράφεται…. Vieira, βρίσκεται στη λίστα των σκόρερ της Άρσεναλ, αλλά… δεν είναι ο νυν προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, ο οποίος συμπτωματικά είχε σημειώσει το τελευταίο του γκολ με τους gunners, το καλοκαίρι του 2005, στο 7-0 απέναντι στην Έβερτον και ήταν επίσης το… 3-0!

Όσον αφορά τον Μπουκάγιο Σάκα, το 3-0 επί της Μπρέντφορντ πιθανώς θα του μείνει αξέχαστο. Κατέγραψε δύο ασίστ στο ίδιο ματς, για πρώτη φορά με την Άρσεναλ, έχει συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του για 4η συνεχόμενη αγωνιστική και αναμένει το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου με την Τότεναμ, μετά τη διακοπή, προκειμένου το σερί να μεγαλώσει!

Δημήτρης Μανάκος