Έβερτον: Και όμως, ο Μπέγκοβιτς πρέπει να κάνει υπέρβαση στα 35 του – Ένα clean sheet σε 15 ματς με τη Γουέστ Χαμ! (vid)

Μπορεί ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς να χρίζει εμπιστοσύνης από τον Φρανκ Λάμπαρντ αλλά και από την πλειονότητα του αγγλικού ποδοσφαίρου, λόγω της εμπειρίας του, όμως οι φίλοι της Έβερτον έχουν κάθε λόγο να… ανησυχούν, αν δουν τους αριθμούς του απέναντι στην επικείμενη αντίπαλό τους. Και αυτό, διότι ο Βόσνιος γκολκίπερ που αντικαθιστά τον Πίκφορντ, μετρά μόλις ένα clean sheet σε ολόκληρη την καριέρα του απέναντι στη Γουέστ Χαμ.



 Έβερτον: Και όμως, ο Μπέγκοβιτς πρέπει να κάνει υπέρβαση στα 35 του – Ένα clean sheet σε 15 ματς με τη Γουέστ Χαμ! (vid)

Ουδείς αμφισβητεί την αξία του Ασμίρ Μπέγκοβιτς. Είναι γεγονός. Ο Βόσνιος είναι ιδιαίτερα έμπειρος τερματοφύλακας, με αμέτρητες παραστάσεις στο αγγλικό ποδόσφαιρο και εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια και πλέον επιστρατεύεται ως βασικός για την Έβερτον, καλύπτοντας το κενό που άφησε πίσω του ο Τζόρνταν Πίκφορντ.

Η επιστροφή του στην ενδεκάδα του Φρανκ Λάμπαρντ αναμένεται να λάβει χώρα απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Έναν σύλλογο που ο Μπέγκοβιτς έχει αντιμετωπίσει 15 φορές στην καριέρα του, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερα ευχάριστες εμφανίσεις.

Ο λόγος; Διότι έχει τεθεί αντιμέτωπος με τα «σφυριά» σε 15 περιπτώσεις και έχει καταφέρει να διατηρήσει το «μηδέν» μόλις σε… μία. Το πράγμα μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως αυτό συνέβη με τη φανέλα της Στόουκ, τον Αύγουστο του 2013, όταν η ομάδα του επικράτησε με 1-0 της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Πλέον, η 16η απόπειρα είναι γεγονός και άπαντες αναμένουν το αποτέλεσμά της. Η Έβερτον άλλωστε δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει στο πρωτάθλημα και τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Γουέστ Χαμ που ξεκίνησε χωρίς γκολ υπέρ της, με 0/3 και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, την… ξεπερνά.

Δημήτρης Μανάκος