Η αλήθεια στην ιστορία του Παπζούν με τη Μπράιτον από τον Πολωνό δημοσιογράφο Πρζεμισλάβ Χλεβίτσκι: «Ήταν ψέμα, θα μιλήσει και ο ίδιος για αυτό»!

Πρόκειται αναμφίβολα για μία μπερδεμένη ιστορία. Ο Γκρέιαμ Πότερ αποχωρεί μετά από μία τριετία από τη Μπράιτον και ο Πολωνός, Μαρέκ Παπζούν φημολογείται πως τον διαδέχεται, αφήνοντας στη μέση της σεζόν την Ρακόφ, την οποία κοουτσάρει τα τελευταία έξι χρόνια. Ο Στράτος Σβάρνας μίλησε στο England365 για τον προπονητή του και εν συνεχεία, ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους στη χώρα του, ο Πρζεμισλάβ Χλεβίτσκι, μας αποκαλύπτει όλο το «story» μεταξύ των δύο πλευρών!



Η αλήθεια στην ιστορία του Παπζούν με τη Μπράιτον από τον Πολωνό δημοσιογράφο Πρζεμισλάβ Χλεβίτσκι: «Ήταν ψέμα, θα μιλήσει και ο ίδιος για αυτό»!

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Στράτου Σβάρνα στο England365, αναφορικά με το ενδεχόμενο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Μπράιτον από τον Μαρέκ Παπζούν, που τα τελευταία έξι χρόνια κοουτσάρει την Ρακόφ. Ο Έλληνας στόπερ μίλησε στο England365, οι Πολωνοί αναπαρήγαγαν το «story» και έμενε να δούμε αν ο συμπατριώτης τους θα άφηνε την χώρα του για το «Άμεξ» ή αν οι «γλάροι» θα καταφύγουν σε άλλη λύση!

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Κανείς δεν την ξέρει καλύτερα από τον Πολωνό δημοσιογράφο, Πρζεμισλάβ Χλεβίτσκι, ο οποίος ασχολείται με το ρεπορτάζ της Ρακόφ και εργάζεται σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Μέσα της χώρας του, το TVP Sport.

Ο Χλεβίτσκι μίλησε στο England365 αποκλειστικά στον Δημήτρη Μανάκο, αποκάλυψε όσα ισχύουν ή… δεν ισχύουν για τον Παπζούν, πώς αντέδρασε ο ίδιος ο προπονητής με τα δημοσιεύματα και ποιες είναι οι φιλοδοξίες του.

Θα θέλαμε αρχικά να μάθουμε τι έχει συμβεί με τον Μαρέκ Παπζούν και τη Μπράιτον στην πραγματικότητα. Είναι ένα θέμα που ισχύει ή προέκυψε από δημοσιεύματα στην Πολωνία, μεταφέρθηκε στην Αγγλία και πήρε έκταση;

«Οι πληροφορίες σχετικά με τον προπονητή της Ρακόφ, τον Μαρέκ Παπζούν και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπράιτον, δεν είναι αλήθεια. Είναι ψέματα, που δημοσιεύτηκαν στο twitter και απλά εσείς κάνατε εξαιρετικά την δουλειά σας, αναφορικά με τις δηλώσεις του Έλληνα στόπερ της ομάδας.

Η μεταγραφολογία που προκύπτει από την Πολωνία στο twitter, γενικότερα πρέπει αν ελέγχετε. Υπάρχουν πολλά ψεύτικα προφίλ ή δημοσιογράφοι που δημιουργούν θέματα, δίχως καν να ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Για παράδειγμα, υπήρχε μία σελίδα πριν από δύο χρόνια με το όνομα «Jezioro Sportu», η οποία επισήμαινε πως ο Μίχαελ Καρμπόβνικ έχει συμφωνήσει σε όλα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στην συνέχεια, οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύτηκαν από τα μεγαλύτερα Μέσα της Πορτογαλίας και εν τέλει η μεταγραφή, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.»

Έχει σχολιάσει ποτέ ο ίδιος τις φήμες για τη Μπράιτον; Έχει αναφερθεί στο γεγονός πως φημολογούνταν ότι υπάρχει συμφωνία;

«Στην Πολωνία είναι καλοί στο να δημιουργούν θέματα που δεν υπάρχουν. Ο Παπζούν στη Μπράιτον έμοιαζε με… ανέκδοτο, αλλά πολλοί το πίστεψαν και το χειρίστηκαν σαν να έχει ήδη συμφωνήσει.

Ο ίδιος δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις φήμες για την Αγγλία, αλλά θα το κάνει σίγουρα, γιατί συνηθίζει να μιλά ανοιχτά στους δημοσιογράφους, είτε ένα θέμα ισχύει, είτε όχι. Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν φήμες πως έχει συμφωνήσει με τη Λέγκια, αλλά υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ρακόφ. Στόχος του είναι να κερδίσει τίτλους και να μπει στους ομίλους μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.»

Στόχος του είναι να κερδίσει δηλαδή κάτι με τη Ρακόφ. Μελλοντικά ωστόσο υπάρχει κάποια μεγαλύτερη προοπτική;

«Ναι, υπάρχει φήμη πως ίσως μία μέρα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Πολωνίας, αλλά προς το παρόν, αυτά είναι φήμες. Δεν έχει συζητηθεί άλλωστε, ποτέ μέχρι τώρα, να αποχωρήσει από τη Ρακόφ.»

Δημήτρης Μανάκος