Ελλάδα: Γλυκιά ήττα από τη Χιλή στο SOCCA World Cup

Χάνοντας πολλές ευκαιρίες στο ματς, η ελληνική ομάδα μίνι ποδοσφαίρου έχασε 3-1 από τη Χιλή, αλλά παρέμενε πρώτη στη λήξη της πρώτης φάσης του SOCCA World Cup 2022



Ελλάδα: Γλυκιά ήττα από τη Χιλή στο SOCCA World Cup

Χάσαμε μεν, είμαστε πρώτοι δε. Με απόλυτη επιτυχία στο στόχο της, που ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση του μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου της Βουδαπέστης, η ελληνική ομάδα μίνι ποδοσφαίρου γνώρισε ανώδυνη ήττα από τη Χιλή στο τελευταίο ματς του 2ου ομίλου και πέρασε ως πρώτη στην επόμενη φάση.

Η ελληνική ομάδα έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 11ο λεπτό με το δοκάρι του Παναγιωτόπουλου. Η πίεση από τους Έλληνες συνεχίστηκε, αλλά ήταν η πρισωπική ενέργεια του Αρντούρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους που άνοιξε το σκορ για τη Χιλή. Στο 27', ενώ η Ελλάδα πίεζε για την ισοφάριση, οι Χιλιανοί με έξυπνη λόμπα έκαναν το 2-0.

Στο 31΄, η Ελλάδα έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία με τους Γιώτη και Λευκαρίτη να μη μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ακυρώθηκε γκολ που πέτυχε ο Φούσκας.

Η ελληνική ομάδα "σφυροκόπησε" μέχρι το τέλος του ματς την εστία των Χιλιανών, αλλά ο Χερμασίλα με την ολοκλήρωσε των 40 λεπτών εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι οι Έλληνες έπαιζαν με τον τον Λευκαρίτη ως έξτρα παίχτη στο γήπεδο και πέτυχαν το 3-0. Η Ελληνική ομάδα κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Βενεχούτσο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς.

H Ελλάδα, με μέγα χορηγό τον ΟΠΑΠ, αναμένεται να διασταυρωθεί με τη Σκωτία το Σάββατο για τη φάση των "16" (ζωντανά στις 14:15 από το Cosmote Sports 9 HD) και, αν περάσει, θα περιμένει το νικητή του αγώνα Βραζιλία-Ισπανία (ζωντανά στις 22:55 από το Cosmote Sports 9 HD) για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά.

Το Κέντρο Αποκατάστασης "Θησέας" είναι δίπλα στην Ελληνική ομάδα μίνι ποδοσφαίρου και βοηθά σημαντικά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

ΕΛΛΑΔΑ (Μπαστάκης-Μανωλούδης): Ντούμος, Λευκαρίτης, Φούσκας, Τούσα, Ασημάκης, Μουρτζάκης, Μπενεχούτσος, Παναγιωτόπουλος, Γλαβίνας, Καλαμαρίδης, Γιώτης.

Η βαθμολογία:

ΕΛΛΑΔΑ              22-9       12

Χιλή                      11-6         8

Κροατία               7-6         4

Ιράν                      7-8         3

Ισπανία                6-14       2

Ιράκ*                    0-10       0

*Το Ιράκ δε συμμετέχει στη διοργάνωση