Ο Μαρκίνιος… έλαμψε και η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από την Ζυρίχη!

Μπορεί η Άρσεναλ να δυσκολεύτηκε για μία ώρα απέναντι στην Ζυρίχη στην Ελβετία, στην 1η αγωνιστική του Europa League, όμως ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της, στην επιστροφή της στην Ευρώπη, επικρατώντας με 2-1 και έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μαρκίνιος. Γκολ και ασίστ για τον Βραζιλιάνο που «ξέσπασε» σε κλάματα κατά τους πανηγυρισμούς, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους σε ένδειξη πένθους για την Βασίλισσα Ελισάβετ.



Ο Μαρκίνιος… έλαμψε και η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από την Ζυρίχη!

Μπορεί το ταξίδι στην Ελβετία, για να συναντήσει την Ζυρίχη, να έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία για την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, στην επιστροφή των Λονδρέζων στο Europa League, όμως εν τέλει οι «κανονιέρηδες» έκαναν την δουλειά τους, επικράτησαν με 2-1 και είδαν τον Μαρκίνιος να «λάμπει» στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα.

Το ματς είχε τον ρυθμό που του έδωσε η αγγλική ομάδα, η οποία κρατούσε πολύ την μπάλα στα πόδια της και είδε την υπεροχή της να κεφαλαιοποιείται στο 16ο λεπτό, όταν ο Ενκέτια βρήκε τον Μαρκίνιος αμαρκάριστο στην περιοχή, αυτός τελείωσε άψογα την φάση και «ξέσπασε» σε κλάματα, κατά την διάρκεια του πανηγυρισμού του πρώτου του γκολ με την φανέλα της Άρσεναλ.

Ακολούθησε η απρόσμενη ισοφάριση των γηπεδούχων έπειτα από ανόητο πέναλτι του Ενκέτια στο 44ο λεπτό, το οποίο δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Ματ Τέρνερ, που μετρούσε 10 αποκρούσεις σε 21 εκτελέσεις, αλλά τώρα νικήθηκε από τον Κριεζίου.

Οι «κανονιέρηδες» οδηγήθηκαν με το 1-1 στο πρώτο μέρος, πληροφορήθηκαν για την δυσάρεστη είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ και μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής, παρουσιάστηκαν πολύ πιο σοβαροί στο δεύτερο μέρος.

Κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα, με τους ρόλους να αντιστρέφονται και τον Ενκέτια να εκμεταλλεύεται την υπέροχη σέντρα του Μαρκίνιος στο 65’ και από εκεί και πέρα κυριάρχησαν πλήρως.

Ο Μικέλ Αρτέτα έβαλε στο ματς τον Έντεγκααρντ και τον Σάκα για να «κλειδώσει» το τρίποντο, η Άρσεναλ απείλησε και δεν… απειλήθηκε και με το τελικό 2-1 ξεκινά όπως αναμενόταν στο Europa League, ούσα φυσικά το φαβορί του ομίλου!

Δημήτρης Μανάκος