Έχει πρόβλημα...

Αυτή τη φορά έμοιαζε σαν να μην μπήκε ποτέ στο κλίμα του ματς και να μην είχε κανέναν τρόπο να διαχειριστεί τη δυναμική άμυνα και τα τρεξίματα των αντιπάλων. Η φετινή Τσέλσι προβληματίζει στο ξεκίνημα της σεζόν και ηττήθηκε 1-0 από τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ντεμπούτο για Ομπαμεγιάνγκ, αναποτελεσματική, άτολμη και άχρωμη η ομάδα του Τούχελ.  



Έχει πρόβλημα...

Ο Ομπαμεγιάνγκ με τη μάσκα του μετά το κάταγμα στο σαγόνι, αλλά και ο Γουέσλεϊ Φοφανά πήραν φανέλα βασικού από τον Τόμας Τούχελ στο παιχνίδι του Ζάγκρεμπ, όμως, η Τσέλσι ήταν κάκιστη. Με πρόβλημα στην άμυνα, με πρόβλημα στα χαφ όπου δεν υπήρχε καν «κόφτης» και με πρόβλημα στην επίθεση αφού ο «Όμπα» δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί, όλα στράβωσαν. Η Ντινάμο κατάφερε από μια επίθεση των «μπλε», μια απομάκρυνση προς το χώρο του κέντρου και την κεφαλιά που πρόλαβε ο Πέτκοβιτς από τον Κουλιμπαλί, να βγάλει αντεπίθεση και να πετύχει γκολ. Όσο κι αν κυνήγησε επί μισό γήπεδο ο Φοφανά τον Όρσιτς δεν πρόλαβε και τον είδε απλά να πλασάρει τον Κέπα για το 1-0.

Οι Λονδρέζοι αδυνατούσαν ν' αντιδράσουν και να φτιάξουν οτιδήποτε αξιόλογο μπροστά από την αντίπαλη εστία. Στο δεύτερο μέρος ο Τούχελ έβγαλε τον Αθπιλικουέτα για να περάσει τον Ζίγιεχ στο ματς, γύρισε την άμυνα σε τετράδα και έκανε τον σχηματισμό 4-4-2, όμως πάλι το αποτέλεσμα ήταν... μηδενικό. Ούτε όταν μπήκε ο Ζορζίνιο για τα χαφ και ο Μπρόγια αντικατέστησε τον Ομπαμεγιάνγκ υπήρξε αποτέλεσμα. Κάθε απόπειρα της Τσέλσι όταν πλέον έφτανε κοντά στα καρέ του Λιβάκοβιτς ήταν λανθασμένη ή παντελώς άστοχη, με τη Ντιναμό να έχει δοκάρι στο 56' σε τρομερό σουτ του Ριτσόφσκι από απόσταση, με τον Κέπα να βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα. Η πρεμιέρα δεν έφτιαξε ποτέ για την Τσέλσι παρά το δοκάρι του Τζέιμς με το αριστερό σουτ στο 86ο λεπτό και την απόκρουση του Λιβάκοβιτς σε γυριστό του Μάουντ από το ύψος του πέναλτι αμέσως μετά. 

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με τον τρόπο που έχουν ξεκινήσει γενικότερα τη φετινή σεζόν. Προβληματικά...

Κώστας Ζάλιαρης