Χατ – τρικ και νίκη-δώρο για τη Μπρέντφορντ από τον «μαγικό» Τόνεϊ – «Σόκαρε» τη Νότιγχαμ με επική ανατροπή η Μπόρνμουθ!

Με τέτοιον Τόνεϊ, πώς να χάσεις; Ήταν αδύνατο να «πετάξει» βαθμούς η Μπρέντφορντ στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Λιντς, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 5-2, χάρη στο δεύτερο χατ-τρικ του επιθετικού τους στο 2022!  Την ίδια ώρα, η Μπόρνμουθ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο «Σίτι Γκράουντ» από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά… αρνήθηκε να ηττηθεί, έφερε «τούμπα» το ματς και πανηγύρισε μία τεράστια νίκη με 3-2!    



Χατ – τρικ και νίκη-δώρο για τη Μπρέντφορντ από τον «μαγικό» Τόνεϊ – «Σόκαρε» τη Νότιγχαμ με επική ανατροπή η Μπόρνμουθ!

Μία Μπόρνμουθ που δεν λέει να χάσει από ομάδα που δεν ανήκει στο Big 6 και ένας Ιβάν Τόνεϊ που οδηγεί στην 6η θέση τη Μπρέντφορντ, έκαναν την εμφάνισή τους στην 6η αγωνιστική της Premier League, με τον Άγγλο να πετυχαίνει χατ-τρικ και να διαμορφώνει το τελικό 5-2, παίρνοντας το… μόνος του!

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Όσον αφορά την συνάντηση του «Σίτι Γκράουντ», η Νότιγχαμ πραγματοποίησε το πιο πειστικό της πρώτο ημίχρονο στην τρέχουσα σεζόν. Πήρε το προβάδισμα με το πρώτο γκολ του Κουγιατέ με την φανέλα της στο 33ο λεπτό και εν συνεχεία έδειχνε να «κλειδώνει» τη νίκη, με το εύστοχο πέναλτι του Μπρέναν Τζόνσον.

Ωστόσο, η Μπόρνμουθ, η οποία μέχρι πρότινος δεν είχε χάσει από ομάδα στα κυβικά της, ξαναμπήκε στο ματς. Η «γκολάρα» του Μπίλινγκ στο 51’ της έδωσε ψυχολογία και 12 λεπτά μετά, το ματς ήρθε στην απόλυτη ισορροπία, με τον Σολάνκε να ισοφαρίζει, προτού ακολουθήσει το… δράμα!

Η Μπόρνμουθ το γύρισε πλήρως με τον Άντονι στο 87’ και με το τελικό 3-2, προσπέρασε τη Νότιγχαμ στην βαθμολογία, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη της στην φετινή χρονιά!

Την ίδια ώρα, η Μπρέντφορντ έκανε ό,τι έπρεπε κόντρα στη Λιντς, έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον Ιβάν Τόνεϊ που σημείωσε τρία γκολ στη νίκη της ομάδας του με 4-2, στο δεύτερο χατ-τρικ του στο 2022!

Ο Άγγλος άνοιξε το σκορ με πέναλτι με τη συμπλήρωση μισής ώρας, συνεχίζοντας το σερί που τον θέλει να μην αστοχεί ποτέ, και έκανε το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 43ο λεπτό, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στις «μέλισσες».

Ο Σινιστέρα όμως, στο φινάλε του πρώτου μέρους, πέτυχε το πρώτο του εκτός έδρας γκολ με τη Λιντς στην Premier League, μην μπορώντας ωστόσο να αλλάξει… μόνος του τη ρώτα της αναμέτρησης!

Ο Τόνεϊ με απίθανη έμπνευση και λόμπα εκτός περιοχής, έκανε το 3-1, ο Γιορέντε μείωσε, αλλά ο Εμπουεμό το έκανε επί τόπου… 4-2, προτού ο Γουϊσά διαμορφώσει το τελικό σκορ και κάπως έτσι η Μπρέντφορντ, ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας, κερδίζοντας για πρώτη φορά μετά το 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ίδιο γήπεδο!

Δημήτρης Μανάκος