Ο Τσίλγουελ έφερε όλο το ματς τούμπα και χάρισε νίκη, άστοχη και άτυχη η Νιούκαστλ (vids)

Με μαγικό γκολ για την ισοφάριση και ασίστ στον Χάβερτς για την ανατροπή, ο Μπεν Τσίλγουελ μπήκε με αλλαγή και γύρισε όλο το ντέρμπι για την Τσέλσι, διαμορφώνοντας το 2-1 απέναντι στην Γουέστ Χαμ! Δοκάρι είχαν τα «σφυριά» πριν το δεύτερο γκολ, ακυρωθέν τέρμα του Κορνέ στο 90' για φάουλ του Μπόουεν στον Μεντί. Στο 0-0 έμειναν Νιούκαστλ και Κρίσταλ Πάλας, με τις «καρακάξες» να χάνουν τρομερές ευκαιρίες και να παραμένουν με μια νίκη σε 6 αγωνιστικές!  



Ο Τσίλγουελ έφερε όλο το ματς τούμπα και χάρισε νίκη, άστοχη και άτυχη η Νιούκαστλ (vids)

Η Τσέλσι έπρεπε να κάνει πολλή υπομονή στο παιχνίδι βλέποντας πως η Γουέστ Χαμ είχε παρουσιαστεί με διάθεση να κλείσει τα πάντα στα μετόπισθεν και να μην τολμήσει ιδιαίτερα, εκτός κι αν το ευνοούσαν τρομερά οι συνθήκες που θα δημιουργούνταν. Ό,τι κι αν έκαναν οι «μπλε» στο πρώτο μέρος ήταν τόσο αργό το τέμπο και τόσο προσαρμοσμένος ο ρυθμός του ματς στα δεδομένα που ήθελαν τα «σφυριά», με αποτέλεσμα να προκύψουν απειροελάχιστα πράγματα και το πρώτο μέρος να τελειώσει παντελώς φυσιολογικά στο 0-0.

Μια απ' τα ίδια ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, μόνο που οι φιλοξενούμενοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κυρίως με τα τρεξίματα του Αντόνιο επιχείρησαν να δείξουν λίγη τόλμη παραπάνω. Και μάλιστα, λίγο έλειψε ο Άγγλος να κερδίσει την αποβολή του εκνευρισμένου Ρις Τζέιμς που τον κλώτσησε έχοντας πέσει στο έδαφος μπροστά στα μάτια του ρέφερι, όμως, ο αμυντικός των «μπλε» πήρε απλά κίτρινη κάρτα. Η άμυνα των γηπεδούχων μπορεί να κοστίζει πολλά εκατομμύρια αφού έκανε ντεμπούτο ως βασικός και ο Φοφανά, ωστόσο, η Γουέστ Χαμ στο 62' βρήκε γκολ από στατική φάση.

Από εκτέλεση κόρνερ, μια πρώτη κεφαλιά του Πακετά και αδυναμία το Μεντί να διώξει, ο Ράις βρήκε τον Αντόνιο που απλά πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0! Η Τσέλσι στο 76' ισοφάρισε με... άρρωστο γκολ από τον Τσίλγουελ που έκανε κοντρόλ με το κεφάλι από μπαλιά του Τιάγκο Σίλβα, γύρισε το κορμί του στην περιοχή και από τρομερά πλάγια θέση πέρασε τη μπάλα κάτω από τον Φαμπιάνσκι για το 1-1!

Οι «μπλε» πλέον θα πίεζαν για την ανατροπή, όμως είναι τυχεροί που στο 87' σε κενή εστία ο Κορνέ έκανε κεφαλιά στο δοκάρι κι όχι στα δίχτυα του Μεντί έπειτα από μεγάλο λάθος του Ζορζίνιο που έχασε τη μπάλα κοντά στο «κουτί». Κι αφού εκεί το γλίτωσαν οι γηπεδούχοι, ο Χάβερτς στο 88' σκόραρε με μονοκόματο αριστερό σουτ για το 2-1 από γύρισμα του Τσίλγουελ από αριστερά. Στο 90' ο Κορνέ σκόραρε από λάθος γύρισμα του Φοφανά προς τον Μεντί, όμως, ο Σενεγαλέζος πορτιέρε δέχθηκε φάουλ από τον Μπόουεν στην ασθενή του απόκρουση. Έτσι με τον ρέφερι να συμβουλεύεται και το βίντεο, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για να παραμείνει το νικηφόρο αποτέλεσμα για τους «μπλε» στο ντέρμπι.

 

 

 

Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0

Ο Ισάκ, ο Αλμιρόν και όποιος επιχειρούσε από πλευράς Νιούκαστλ να σκοράρει δεν το κατάφερνε απέναντι από τον Γκουαΐτα, σε σημείο να υπάρχει φόβος για τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου για την ομάδα που χάνει τις καλές στιγμές και στο φινάλε δέχεται το γκολ. Οι «καρακάξες» ήταν πολύ ανώτερες από τους «αετούς», στους οποίους ο Ζαχά έδειχνε να γκρινιάζει προς τους συμπαίκτες του και τον πάγκο για το γεγονός πως δεν προσπαθούσε κανείς να κάνει το κάτι παραπάνω και να τον βοηθήσει να βγει στην επίθεση.

Στο 54ο λεπτό ο Τάιρελ Μίτσελ γλίτωσε το αυτογκόλ παρά το γεγονός πως το πέτυχε για την Πάλας βάζοντας προσωρινά μπροστά τη Νιούκαστλ. Κατάφερε να σπρώξει τον Γουίλοκ πάνω στον Γκουαΐτα προτού στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κι έτσι ο VAR υπέδειξε επιθετικό φάουλ, παίρνοντας πίσω το προβάδισμα της ομάδας του Χάου! Έξυπνο, τυχερό και ... πανούργο αυτό που πέτυχε ο Τάιρελ. Το περιστατικό, βέβαια, ξεσήκωσε τον κόσμο στο St. James' Park για να ωθήσει τους παίκτες της Νιούκαστλ προς τη νίκη, ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά η έκσταση γινόταν άγχος και πίεση, με τους ποδοσφαιριστές να μην καταφέρνουν τελικά να σκοράρουν και την Πάλας να φεύγει από τον Βορρά παίρνοντας βαθμό (0-0).

Κώστας Ζάλιαρης