Άλισον, Πίκφορντ και δοκάρια αποφάσισαν το 0-0 στη ντερμπάρα του Λίβερπουλ! (vids)

Οι δύο τερματοφύλακες, αλλά και η τύχη που δεν χαμογέλασε σε κανέναν για να μετακινήσει τη μπάλα προς τα δίχτυα κι όχι προς τα δοκάρια, κράτησαν το 0-0 στο μεγάλο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ είχε ο Κόουντι για τα «ζαχαρωτά», εξαιρετικός ο Άγγλος πορτιέρε της ομάδας του Λάμπαρντ, δοκάρι στο 90' + 5' από τον Σαλάχ! 



Άλισον, Πίκφορντ και δοκάρια αποφάσισαν το 0-0 στη ντερμπάρα του Λίβερπουλ! (vids)

Αν μη τι άλλο η Έβερτον έδειξε θράσος και αποφασιστικότητα για το ντέρμπι, γνωρίζοντας πως αν είναι να φτάσει στην πρώτη της νίκη για φέτος, η «μάχη» με τη Λίβερπουλ θα ήταν ιδανική για να... σπάσει το ρόδι.

Η αλήθεια είναι πως οι «κόκκινοι» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και να ηρεμήσουν το παιχνίδι για να το φέρουν στα μέτρα τους, πράγμα που βοήθησε τους παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ.

Στο 8ο λεπτό ο Μοπέ έχοντας βγει στην πλάτη των Φαν Ντάικ και Τσιμίκα έκανε ένα διαγώνιο σουτ το οποίο δεν πρόλαβε ο Γκόρντον για να παρέμβει και να σπρώξει τη μπάλα στην εστία, ενώ, η απάντηση των φιλοξενούμενων στο «Γκούντισον Παρκ» ήρθε με μια καλή, αλλά άστοχη κεφαλιά του Νούνιες στο 19'. Ο Ουρουγουανός ήταν ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής των Κυπελλούχων και μετά ακολούθησε ο Ντίας...

Τα «ζαχαρωτά» θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο 32ο λεπτό όταν σε ακόμα μια παρουσία τους στα καρέ του Άλισον και σύγχυση στα μετόπισθεν της Λίβερπουλ, ο Ντέιβις με δεξί εξωτερικό φάλτσο σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Η ομάδα του Κλοπ που άρχισε μετά το ημίωρο να επιταχύνει το παιχνίδι της και να βάζει περισσότερη ένταση, είχε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 43'.

Ο Νούνιες με υπέροχο σουτ από πλάγια θέση ανάγκασε τον Πίκφορντ ν' αποκρούσει, η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχιση της φάσης ο Ντίας πέτυχε το αριστερό δοκάρι με σουτ που απλά παρακολούθησε ο Άγγλος πορτιέρε της Έβερτον. Ο Κλοπ στο δεύτερο μέρος πέρασε στο ματς και τον Φιρμίνο στη θέση του Φάμπιο Καρβάλιο που αποκόμισε ενοχλήσεις και ο Βραζιλιάνος προστέθηκε στις ήδη τρομερές επιλογές που βρίσκονταν στο χορτάρι για τη Λίβερπουλ ώστε να βρεθεί γκολ.

Ο Κώστας Τσιμίκας από πολύ πλάγια θέση με το αριστερό δεν μπορούσε να βάλει το σωστό φάλτσο για να στείλει τη μπάλα προς την εστία και η Λίβερπουλ ήταν αρκετά πιο τολμηρή σε αυτό το δεύτερο 45λεπτο. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας το ντέρμπι έγινε... rodeo! Ο Πίκφορντ είχε αποφασίσει να μη δεχθεί γκολ στο 64' όταν προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία του οι Φιρμίνο και Φαμπίνιο, ο Άγγλος πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις και στο 65' στην απέναντι περιοχή η Έβερτον απέτυχε να μετουσιώσει σε γκολ το 5 εναντίον 3!

Ο Μοπέ απέναντι από τον Άλισον έστειλε τη μπάλα στην κοιλιά του Βραζιλιάνου, ωστόσο, στο 69' ήρθε... προσωρινά το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Κόουντι σχεδόν πάνω στη γραμμή πλάσαρε για το 1-0 των «ζαχαρωτών» από σέντρα – σουτ του Μοπέ και τελικά ο VAR έδειξε οφσάιντ. Προς τιμήν τους οι δύο ομάδες κυνήγησαν σχεδόν με... λύσσα τη νίκη, όμως, οι τερματοφύλακες θα έκαναν τα πάντα για να μην παραβιαστεί η εστία τους. Στο 84' ο Άλισον έβγαλε το σουτ του ΜακΝίλ, στο 87' ο Πίκφορντ έπεσε δεξιά και έδιωξε το χαμό γυριστό του Φιρμίνο κι έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Κι αυτό, διότι ο Σαλάχ στο 90' + 5' είχε δοκάρι σε χαμηλό σουτ, με τον πορτιέρε της Έβερτον να βρίσκει με τα ακροδάχτυλα! 

Παλικαρίσια προσπάθεια και βαθμός για το σύνολο του Λάμπαρντ, σε μέτρια επίπεδα η εικόνα της Λίβερπουλ, εκτός κλίματος παντελώς μέχρι τη φάση στις καθυστερήσεις ο Σαλάχ, δραστήριος αλλά άστοχος ο Νούνιες που επέστρεψε από τιμωρία. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης