Φούλαμ: Το απόρθητο «Κρέιβεν Κότατζ», ο διαστημικός Μίτροβιτς και η ευφυία του Σίλβα!

Η 5η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η υποτιμημένη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα πήρε ένα σημαντικό τρίποντο επί της Μπράιτον (2-1) για να σκαρφαλώσει στην 7η θέση με οκτώ βαθμούς. Για να βρεθεί λίγο πιο κοντά στον στόχο της, με οδηγούς το «Κρέιβεν Κότατζ» και τον… τρελό Μίτροβιτς!



Φούλαμ: Το απόρθητο «Κρέιβεν Κότατζ», ο διαστημικός Μίτροβιτς και η ευφυία του Σίλβα!

Η περίπτωση της Φούλαμ στη φετινή εκκίνηση του αγγλικού πρωταθλήματος είναι αρκετά ευχάριστη, πόσο μάλλον για μία ομάδα που αποκαλούταν και αποκαλείτε μέχρι και σήμερα, ομάδα «ασανσέρ». Δηλαδή προβιβάζεται και ένα χρόνο αργότερα υποβιβάζεται με τα χέρια… κάτω. 

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει με τους «Cottagers» του Μάρκο Σίλβα. Καθώς, οι έξυπνες μεταγραφές (Αντρέας Περέιρα, Ζοάο Παλίνια, Μπερντ Λένο κ.ά.), η έδρα της και ο «killer» Μίτροβιτς έχουν εκπλήξει τους πάντες στις πρώτες πέντε κούρσες. 

Από την πρώτη αγωνιστική, όταν η Φούλαμ ισοφαρίστηκε από τη Λίβερπουλ, δεν έκατσε πίσω για να κρατήσει την ισοπαλία, αντιθέτως, «ψάχτηκε» και τελικά πήρε το πέναλτι για να κάνει το 2-1. Αργότερα ξαναισοφαρίστηκε σε 2-2, αλλά έτσι ήρθε ο πρώτος βαθμός σε ένα… ξεγραμμένο ματς. Στην επόμενη αναμέτρηση βγήκε ισόπαλη με 0-0 στο «Μολινό» κόντρα στη Γουλβς, με τον Μίτροβιτς να χάνει πέναλτι στο 81’, ένα τρίποντο που κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει η πλευρά του Σίλβα. 

Τρίτη αγωνιστική η Φούλαμ ήταν άριστα τοποθετημένη στο γήπεδο, νικούσε 2-0 τη Μπρέντφορντ από το 20’, αλλά με δύο φάσεις πήγε να «αυτοκτονήσει», μιας και οι «μέλισσες» το έκαναν 2-2. Εκ νέου όμως οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και λυτρώθηκαν στο 90΄για να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο. 

Εν συνεχεία, στο «Emirates» στάθηκε όπως έπρεπε, πήρε το προβάδισμα, αλλά δικαίως στο τέλος νίκησε η Άρσεναλ με 2-1, μετά κόπων και βασάνων. 

Επιστροφή στο «σήμερα», με τη Φούλαμ να συνεχίζει να κάνει αυτό που χρειάζεται στο γήπεδο για να πάρει το τρίποντο με τη Μπράιτον. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Μένει να δούμε εάν θα μπορέσει να κινηθεί σε τέτοιους ρυθμούς ή αν όλο αυτό είναι ένα περίφημο «hype» των πρώτων αγωνιστικών…

 

Φοίβος Πεφάνης