Λύτρωση και δικαίωση στο 90' + 8' για τη Λίβερπουλ!(vids)

Με γκολ του Φάμπιο Καρβάλιο στο 90' + 8' δικαιώθηκε η τεράστια προσπάθεια που έκανε η Λίβερπουλ για να φτάσει στην ανατροπή απέναντι στη Νιούκαστλ και να πάρει τη νίκη με το τελικό 2-1! Ολική επαναφορά στο δεύτερο ημίχρονο για τους «κόκκινους», οι καθυστερήσεις που έκαναν οι «καρακάξες» για να κλέψουν χρόνο γύρισαν μπούμερανγκ στην ομάδα του Χάου. 



Λύτρωση και δικαίωση στο 90' + 8' για τη Λίβερπουλ!(vids)

Το παιχνίδι στο «Άνφιλντ» σε πρώτο βαθμό δεν μπορούσε να βρει ρυθμό καθώς υπήρξαν αρκετά προβλήματα με ποδοσφαιριστές που έπεφταν στο έδαφος και σταματούσε το παιχνίδι για να διαπιστωθεί ότι μπορούσαν να συνεχίσουν. Μετά το 10ο λεπτό το τέμπο άρχισε να κάνει ενδιαφέρουσα την αναμέτρηση, με τη Νιούκαστλ να έχει καλή ευκαιρία στο 11ο λεπτό με το δεξί σουτ του Ισάκ που έφυγε άουτ. Ο Σουηδός έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα όντας η μεταγραφή – ρεκόρ για τις «καρακάξες» και αργότερα θα έδειχνε γιατί τον εμπιστεύθηκαν τόσο οι Σαουδάραβες και ο Χάου.

Στο 34' ο Φιρμίνο έκανε μαγική κάθετη μπαλιά προς την περιοχή, ο Ντίας πρόλαβε, βγήκε πολύ πλάγια και το σουτ του έφυγε ψηλά αφού ήταν δύσκολο να γυρίσει το κορμί του ο Κολομβιανός. Αφού χάθηκε αυτή η στιγμή για τους «κόκκινους», ο Ισάκ στο 38' από εξαιρετική κάθετη του Λόνγκσταφ κατάφερε να βγει στον κενό χώρο και να σουτάρει με δύναμη για το 1-0! Ο Κλοπ έβλεπε τη συμπεριφορά των παικτών του Χάου και την ευκολία με την οποία σταματούσαν το ματς και έπεφταν στο έδαφος και ήταν έξω φρενών φωνάζοντας προς τον τέταρτο διαιτητή.

Η Λίβερπουλ επιχείρησε να πιέσει στο δεύτερο μέρος, αλλά έβρισκε σε τοίχο και δεν είχε τη φαντασία και τις επιλογές που θα έπρεπε όταν έφτανε στα καρέ της Νιούκαστλ. Λίγο μετά τις φωνές για πέναλτι στον Χέντερσον σε τραβήματα περιμένοντας κόρνερ, η Λίβερπουλ ευτυχώς είδε το σημαιάκι του επόπτη να σηκώνεται για οφσάιντ με τον Ισάκ να σκοράρει για δεύτερη φορά σε αντεπίθεση. Η πρώτη εξαιρετική στιγμή για τους «κόκκινους» ήρθε στο 60ο λεπτό από μπαλιά του Χέντερσον στην πλάτη της άμυνας για τον Σαλάχ και ένα σουτ του Έλιοτ στη συνέχεια που μπλόκαρε ο Πόουπ.

Δευτερόλεπτα αργότερα (61'), όμως, ο «Φαραώ» από δεξιά βρήκε τον Φιρμίνο κι αυτός έγραψε το 1-1 με μονοκόματο δεξί σουτ χαμηλά στην γωνία της εστίας. Το μομέντουμ και η στήριξη από την εξέδρα ευνοούσαν πλέον τη Λίβερπουλ για να συνεχίσει στο κυνήγι της ανατροπής. Στο 70' οι Τσιμίκας, Μίλνερ και Καρβάλιο πέρασαν όλοι μαζί στο παιχνίδι αφού υπάρχει και το ντέρμπι με την Έβερτον το μεσημέρι του Σαββάτου. Η Νιούκαστλ που πλέον αμυνόταν και έπρεπε να βρει τρόπους να κερδίσει ανάσες και να σπάσει τον ρυθμό, επιστράτευσε και τις καθυστερήσεις με ποδοσφαιριστές της να πέφτουν ξανά κάτω. Ο Ντίας άρχισε ν' απειλεί με κάποια σουτ, η ομάδα του Κλοπ κέρδισε κάποιες στατικές φάσεις κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι «καρακάξες» θα άντεχαν, ήρθε η ολική ανατροπή! 

Από το κόρνερ που κέρδισε ο Σαλάχ σε προσπάθεια την οποία κόντραρε ο Μπερν, η μπάλα έφτασε προς το δεύτερο δοκάρι, αρχικά ο Σαλάχ επιχείρησε να τη στείλει προς την εστία, όμως, ο Φάμπιο Καρβάλιο με δυνατό σουτ την «κάρφωσε» στα δίχτυα για το τελικό 2-1! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης