Ισοπαλία ... χαράς για την Γουέστ Χαμ

Ό,τι μπορεί θα μαζεύει η Γουέστ Χαμ μετά το κάκιστο ξεκίνημά της κι έτσι ο βαθμός (1-1) στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ λίγες μέρες μετά την πρώτη νίκη της σεζόν κρίνεται θετικός για το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες. Με το αυτογκόλ του Κέλερ προηγήθηκαν τα «σπιρούνια», ο Σούτσεκ ήταν αυτός που ισοφάρισε.  



Ισοπαλία ... χαράς για την Γουέστ Χαμ

Το ξεκίνημα ήταν όσο ... ντέρμπι έπρεπε για να δικαιολογήσει την λονδρέζικη μάχη, οι δυο ομάδες βγήκαν στην επίθεση και αρχικά η Τότεναμ ήταν εκείνη που θα χαιρόταν για μερικά λεπτά, μέχρι να της κοπεί αυτή η χαρά από τον ρέφερι και την αντιστροφή της απόφασης. Μια κεφαλιά του Κέιν φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του Κρέσγουελ και προσωρινά η απόφαση του διαιτητή ήταν πέναλτι για την Τότεναμ.

Ο VAR έλεγξε για αρκετά λεπτά και τελικά κάλεσε τον Πίτερ Μπανκς να το δει και μόνος του στο μόνιτορ. Και όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όταν γίνεται αυτό, άλλαξε η απόφαση και ο Μπανκς έδειξε πως δεν υπάρχει πέναλτι. Στο 34ο λεπτό, ωστόσο, τα «σπιρούνια» απέκτησαν το προβάδισμα εε τον Κουλουσέφσκι να γυρίζει από δεξιά για τον Σον αλλά τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από την κόντρα στον Κέλερ για το 1-0 των φιλοξενούμενων.

Η απάντηση από πλευράς της ομάδας του Μόγιες ήρθε σε ιδανικό σημείο, αφού το 1-1 σημειώθηκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Στο 55' ένα μακρινό πλάγιο άουτ έφτασε στον Αντίνιο που βρήκε τον Σούτσεκ που έκανε μια πρώτη επαφή με τον μηρό και εξαπέλυσε δυνατό σουτ για να νικήσει τον Γιορίς και να ισοφαρίσει. Τα «σφυριά» έδωσαν την ευκαιρία και στον Πακετά να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας στο ντέρμπι του Λονδίνου, το παιχνίδι παρέμεινε τρομερά ανοιχτό με εκατέρωθεν ευκαιρίες, όμως κανείς δεν έκανε τη διαφορά.για ν' αλλάξει κάτι στο σκορ. 

Με 12 τελικές για κάθε ομάδα και 4 εξ αυτών εντός στόχου, Γουέστ Χαμ και Τότεναμ έμειναν σε μια ισορροπία... Τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις είχε η Γουέστ Χαμ με τον Μπόουεν να κάνει μπαλιά την οποία απλά κάποιος έπρεπε να σπρώξει προς τα δίχτυα κι όμως κανείς δεν το έκανε!

Κώστας Ζάλιαρης