Αγχώθηκε αλλά έκανε το 5Χ5 η Άρσεναλ – Ασταμάτητητη με εξάρα και... εξωγήινο Χάαλαντ η Σίτι!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κόβει ρυθμό σε ορισμένες αναμετρήσεις της, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ… ποτέ. Ο Νορβηγός σημείωσε τρία γκολ σε 23 λεπτά απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ και οι «πολίτες» επικράτησαν με 6-0, φτάνοντας τα 19 γκολ σε πέντε αναμετρήσεις! Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ έκανε τα εύκολα… δύσκολα απέναντι στη Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, είδε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να επιστρέφει στο σκοράρισμα και με το τελικό 2-1, έκανε το 5Χ5, ούσα μόνη στην κορυφή, για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια!



 Αγχώθηκε αλλά έκανε το 5Χ5 η Άρσεναλ – Ασταμάτητητη με εξάρα και... εξωγήινο Χάαλαντ η Σίτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι συμβιβάζεται και με λιγότερα γκολ αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ… ποτέ! Οι «πολίτες» εκκίνησαν την 5η αγωνιστική της Premier League αποφασισμένοι να πετύχουν την τέταρτη νίκη τους στην σεζόν, αλλά ο Νορβηγός ήθελε να «γράψει» ιστορία. Και αυτό συνέβη, με άμεση συνέπεια το τελικό 6-0 να περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Ο Χάαλαντ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, αποδεικνύοντας και πάλι πως… δεν πέφτει στα μαρκαρίσματα και εν συνεχεία έκανε δύο τα γκολ του στο 27’, φτάνοντας τα τέρματα που είχε βάλει ο Κουν Αγουέρο, στην πρώτη του σεζόν στην Premier League. Δηλαδή τα 8!

Δεν ήθελε όμως να είναι στην… ισοπαλία και για τον λόγο αυτό, κατόρθωσε να «γράψει» ιστορία, μόλις σε 39 λεπτά. Έκανε το χατ-τρικ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που σημειώνει εννέα γκολ στα πέντε πρώτα του ματς και «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του που μέχρι τότε δεν είχε απειληθεί καθόλου.

Από εκεί και πέρα, ο Κανσέλο απλώς πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 50’, για να πετύχει και ο Χούλιαν Αλβάρες τα πρώτα του γκολ στην Premier League, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0!

Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση και παρότι έκανε τα εύκολα… δύσκολα, επικράτησε με 2-1 της Άστον Βίλα και έκανε το 5Χ5 σε επίπεδο πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2004-05, όπου δεν κατέκτησε τον τίτλο.

Προηγήθηκε μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών από τους Έντεγκααρντ και Ζεσούς με τον Βραζιλιάνο στο 30ο λεπτό, διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το ημίχρονο και εξακολούθησε να κυριαρχεί.

Έχασε και άλλη ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έντεγκααρντ στο 55’, μία ακόμη με τον Μαρτινέλι στο 66’ και παρότι το ματς παρέμενε στο 1-0, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έδειχνε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως, το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Οι «χωριάτες» ισοφάρισαν στο 76΄ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λουίς, σε μία φάση που «σηκώνει» πολύ συζήτηση, αλλά η απάντηση ήταν άμεση!

Ο Μαρτινέλι έκανε το 2-1 , σε μία εξαιρετική συνεργασία με τον Σάκα, ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το τελικό σκορ και οι «κανονιέρηδες ολοκληρώνουν τα πρώτα 450 αγωνιστικά λεπτά της σεζόν, στην κορυφή της βαθμολογίας, για πρώτη φορά στα 30 χρόνια της Premier League.

Τέλος, στο τελευταίο ματς στις 19:30 ώρα Αγγλίας, η Μπόρνμουθ απέδειξε και πάλι πως τα ματς που είναι στα μέτρα της, θα συνεχίσει να τα διεκδικεί, με ή… χωρίς πλέον, τον Σκοτ Πάρκερ.

Έμεινε στο απόλυτο 0-0 απέναντι στη Γουλβς, με τους «λύκους» να έχουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τον Ματέους Νούνιες και τον Πέδρο Νέτο, σε διάστημα εννέα λεπτών, αλλά να μην σκοράρουν ξανά και να μένουν στην 17η θέση της κατάταξης, με πέντε βαθμούς και… δύο γκολ υπέρ τους!

Δημήτρης Μανάκος