Ο Σινιστέρα έδωσε συνέχεια στον προβληματισμό της Έβερτον

Ο Λουίς Σινιστέρα με το πρώτο του γκολ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Λιντς διαμόρφωσε το ισόπαλο 1-1 και στέρησε από την Έβερτον το όνειρο της πρώτης νίκης στη σεζόν. Η ομάδα του Λάμπαρντ παραμένει δίχως «τρίποντο» μετά από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Σε θετική τροχιά συνεχίζουν τα «παγώνια», αν και απώλεσαν βαθμούς εντός έδρας για πρώτη φορά φέτος. 



Ο Σινιστέρα έδωσε συνέχεια στον προβληματισμό της Έβερτον

Το παιχνίδι είχε ένταση και πολλά τρεξίματα, αλλά και πολλές χαμένες μπάλες με δεδομένο και το άγχος των παικτών για να πάρουν τα ηνία και να καταφέρουν να βάλουν τις βάσεις για κάτι θετικό από αυτή την αναμέτρηση.

Η Έβερτον ευτύχησε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά του ο Άντονι Γκόρντον παρά τα όσα ακούγονται για τις προσπάθειες της Τσέλσι να τον αποκτήσει. Κι αφού λόγω του Bank Holiday ο Μοπέ δεν κατάφερε να δηλωθεί εγκαίρως και να εγκριθεί η συμμετοχή του από την Πρέμιερ Λιγκ, ο Γκόρντον το πήρε πάνω του.

Στο 17ο λεπτό στην πρώτη καλή επίθεση των «ζαχαρωτών», από μπαλιά του Ιγουόμπι που πέρασε κάτω από τα πόδια του Γιορέντε, ο 21χρονος επιθετικός πλάσαρε σωστά για το 1-0!

Το προβάδισμα βοήθησε την Έβερτον να παίξει και με την υπομονή των οπαδών, των παικτών και του προπονητή της Λιντς προκειμένου να «θολώσουν» το μυαλό τους και αυτό φυσικά να ευνοήσει την προσπάθεια της ομάδας του Λάμπαρντ. Ακόμα χειρότερα για τα «παγώνια», έχασαν τον Ροντρίγκο με σοβαρό τραυματισμό στον ώμο.

Η ομάδα του Μαρτς έπρεπε να πιέσει και να βάλει και την εξέδρα στην εξίσωση και επιχείρησε να το κάνει εξ αρχής στο δεύτερο ημίχρονο και βρέθηκε η λύση στο 55ο λεπτό. Ο Σινιστέρα σκόραρε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ από ωραία ασίστ του Άαρονσον και πέτυχε τον Πίκφορντ στον ανάποδο βηματισμό στο χαμηλό σουτ που έκανε για να γράψει το 1-1 για την Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ».

Προφανώς μετά το γκολ της ισοφάρισης το παιχνίδι πλέον θα «αγρίευε» με τα «παγώνια» να πατούν γκάζι και την Έβερτον να επιχειρεί να βγάλει χαρακτήρα στο χορτάρι. Το ματς έγινε... end-to-end, χάθηκαν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες και τελικά αμφότερες έμειναν μονάχα στον βαθμό.

Κώστας Ζάλιαρης