Η Σαουθάμπτον με ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο «πλήγωσε» την... κοιμώμενη Τσέλσι!

Η Τσέλσι σκόραρε, κατέβασε τον γενικό και η Σαουθάμπτον κατάφερε να πετύχει μεγάλη ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο, επικρατώντας με σκορ 2-1 και μάλιστα δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα! Ευκαιρίες για περισσότερα γκολ είχαν οι «άγιοι», κάκιστοι οι «μπλε» μετά το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει...  



Η Σαουθάμπτον με ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο «πλήγωσε» την... κοιμώμενη Τσέλσι!

Η Τσέλσι έδειχνε άνετη και ικανή να προκαλέσει τεράστιες ζημιές στα κενά που παρουσίαζε στα μετόπισθεν η Σαουθάμπτον, πήρε και το προβάδισμα, όμως, στη συνέχεια φάνηκε να σβήνει τις μηχανές, με αποτέλεσμα να δεχθεί την ανατροπή πριν καν βγει το πρώτο ημίχρονο!

Στο 22' καθυστέρησε ο Στέρλινγκ να πλασάρει, ο Μπέλα Κότσαπ τον πρόλαβε και του στέρησε την ευκαιρία να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ωστόσο, ένα λεπτό μετά και παρά την παρουσία του Τερό μπροστά του, ο Άγγλος γύρισε το κορμί του και πλάσαρε από το γύρισμα του Μάουντ για το 1-0.

Οι «άγιοι» συμπεριφέρθηκαν σαν να... μη συνέβη τίποτα! Βρήκαν απάντηση στο 28' με το τρομερό σουτ του Λάβια μετά από κόρνερ που παραχώρησε λανθασμένα ο Αθπιλικουέτα ζητώντας και συγγνώμη, για να γίνει το 1-1 για το σύνολο του Χάζενχουτλ. Οι «μπλε» έδειχναν να έχουν βγει παντελώς από το κλίμα της αναμέτρησης, η Σαουθάμπτον απέκτησε αυτοπεποίθηση και δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα κυκλοφόρησε τρομερά τη μπάλα για να φτάσει στην ολική επαναφορά.

Στο 45' ο Γουόρντ – πρόους άφησε αριστερά στον Περό, εκείνος βρήκε τον Άρμστρονγκ που πλάσαρε και με τη βοήθεια κόντρας στον Κουλιμπαλί σκόραρε για το 2-1 των γηπεδούχων στο St. Mary's. Ο Τόμας Τούχελ έριξε στο παιχνίδι τον Ματέο Κόβασιτς αντί του Λόφτους – Τσικ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, παρ' όλα αυτά στο 52' η Σαουθάμπτον λίγο έλειψε να φτάσει σε τρίτο γκολ, με τον Κουκουρέγια να μπλοκάρει την ανενόχλητη κεφαλιά του Ελιονούσι!

Η εικόνα των «μπλε» ήταν πολύ κακή, ο Τούχελ πέρασε στο ματς τους Μπρόγια, Τσίλγουελ και Πούλισικ για να βοηθήσουν όλοι με τις επιθετικές τους τάσεις στην αναμέτρηση, αλλά ξανά η Σαουθάμπτον ήταν εκείνη που «φλέρταρε» με το γκολ. Μια κεφαλιά του Σαλίσου στο 74' σταμάτησε πάνω στη γραμμή από τον Τιάγκο Σίλβα μετά από εκτέλεση κόρνερ, σε ακόμα μια κακή λειτουργία της άμυνας των φιλοξενούμενων. Η κεφαλιά του Μπρόγια στο 82' με τον Μπαζούνου ν' απομακρύνει, ήταν η πρώτη καλή στιγμή της Τσέλσι μετά από πάρα πολλή ώρα και τελικά η Σαουθάμπτον κράτησε το προβάδισμα και τη μεγάλη νίκη μέχρι το φινάλε.

Κώστας Ζάλιαρης