Πήρε το «ντέρμπι» με τη Μπράιτον η Φούλαμ του Μίτροβιτς – «Έκλεψε» τον βαθμό η Μπρέντφορντ!

Μέχρι και σήμερα, η Φούλαμ είχε κερδίσει μόλις ένα από τα 16 πιο πρόσφατα ματς που έδωσε μεσοβδόμαδα στην Premier League. Αυτό με την Μπράιτον το 2019. Τρία χρόνια μετά, η ιστορία επαναλήφθηκε, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1 και τους «γλάρους» να ηττώνται για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν, μην μπορώντας να σταματήσουν τον Μίτροβιτς! Την ίδια ώρα, η Κρίσταλ Πάλας αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Μπρέντφορντ, με τον Γουϊσά να ισοφαρίζει στα «χασομέρια» σε 1-1 και τους φιλοξενούμενους να έχουν και δοκάρι στο 95'!



 Πήρε το «ντέρμπι» με τη Μπράιτον η Φούλαμ του Μίτροβιτς – «Έκλεψε» τον βαθμό η Μπρέντφορντ!

Κάποια στιγμή θα σταματούσε αυτή η τρομερή πορεία της Μπράιτον στην Premier League και εν τέλει αυτό συνέβη με αντίπαλο την Φούλαμ, στην 5η αγωνιστική, στο «Κρέιβεν Κότατζ». Σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό για 45 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι… δεν είχαν Μίτροβιτς, οι γηπεδούχοι τον εκμεταλλεύτηκαν πλήρως και το τελικό 2-1 σηματοδοτεί την δεύτερη νίκη της ομάδας του Μάρκο Σίλβα στην επιστροφή της!

Αναλυτικότερα, επρόκειτο για ένα πρώτο μέρος στο οποίο δεν συνέβη σχεδόν… τίποτα. Η Φούλαμ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, η Μπράιτον ισορρόπησε την κατάσταση μετά από το πρώτο τέταρτο, αλλά μέχρι τότε δεν είχε απειληθεί διόλου.

Μάλιστα, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ ήταν και η πρώτη που επιχείρησε να σκοράρει, έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία του Γκρος με τον Καϊσέδο στο 20΄, για να φτάσουμε στο 37’, όπου απωλέθηκε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γκρος των τριών γκολ στην σεζόν μέχρι τώρα, σέντραρε εξαιρετικά, ο Μαρτς βρήκε την μπάλα στον βηματισμό του, αλλά το τελείωμά του, πέρασε δίπλα από την εστία του Λένο, που δεν θα είχε αντίδραση αν η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα.

Το 0-0 του πρώτου μέρος δεν προϊδέαζε σε καμία περίπτωση για αυτό που θα ακολουθούσε. Ο Μίτροβιτς βρήκε δίχτυα και πάλι, μετά από σέντρα – σουτ του Κεμπάνο, στο 48ο λεπτό και προτού η Μπράιτον καταφέρει να συνέλθει, μετά το πρώτο τέρμα που δέχεται σε κανονική ροή αγώνα στην σεζόν, δέχθηκε και δεύτερο, επτά λεπτά μετά, με αυτογκόλ του αρχηγού της.

Ο Ντανκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και όλα έδειχναν πως οι «νεοφώτιστοι» θα αποτελούσαν την πρώτη ομάδα που θα κέρδιζαν τους «γλάρους» από τον Απρίλιο και μετά, πλην της Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, το σύνολο του Πότερ έβγαλε και πάλι αντίδραση. Μείωσε με πέναλτι που κέρδισε ο Εστουπινιάν και εκτέλεσε εύστοχα ο ΜακΆλιστερ στο 59’ και από εκεί και έπειτα, το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Ο Τροσάρ απείλησε στο 70’, ένα λεπτό μετά ο Ριντ δεν έκανε το 3-1 και η Φούλαμ κλήθηκε να αμυνθεί, προκειμένου να πάρει το δεύτερο τρίποντο στην σεζόν.

Ο στόχος στέφθηκε από επιτυχία, η Μπράιτον ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος και η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα συνεχίζει να κατακτά βαθμούς, που ενδέχεται να την σώσουν στο φινάλε.

Την ίδια ώρα, την δεύτερη εντός έδρας νίκη της σεζόν ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει η Κρίσταλ Πάλας, αλλά η Μπρέντφορντ είχε διαφορετική άποψη.

Οι «αετοί» ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, προηγήθηκαν με τον Ζαχά με την συμπλήρωση μίας ώρας, φαινόταν πως θα φτάσουν στο τρίποντο, αλλά η ομάδα του Τόμας Φρανκ, βρήκε γκολ μόλις με την δεύτερη εντός εστίας τελική της προσπάθεια.

Εν τέλει, ο Γουϊσά ισοφάρισε στο 90’, με το πρώτο του φετινό γκολ, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν και μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσουν στο 94' με τον Χένρι και με το δοκάρι του επόμενου λεπτού και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες για τρίτη σερί σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος