Γουέστ Χαμ: Ανεβαίνει ο πήχης μετά τις μεταγραφές αξίας 200 εκατ. ευρώ!

Η Γουέστ Χαμ έχει διαθέσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού για να καταλάβει τη πρώτη θέση ευρωπαϊκής ομάδας σε έξοδα, προκαλώντας φιλοδοξίες στη διοίκηση, στους φιλάθλους, αλλά και… πίεση στον προπονητή, Ντέιβιντ Μόγες.



Γουέστ Χαμ: Ανεβαίνει ο πήχης μετά τις μεταγραφές αξίας 200 εκατ. ευρώ!

Τα «σφυριά» έχουν βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη το φετινό καλοκαίρι, καθώς βρίσκονται στη πρώτη θέση ομάδων της Ευρώπης που έχουν δώσει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές (περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ). Βέβαια, αυτό θα αλλάξει συντόμως, μιας και η Τσέλσι έχει κλείσει τη μεταγραφή του Φοφανά για ένα ποσό κοντά στα 80 εκατομμύρια, αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Άντονι για 100 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικά οι φετινές μεταγραφές της Γουέστ Χαμ:

Λούκας Πακετά – Λυών (42 εκατ. ευρώ + 18 εκατ. μπόνους)

Τζιανλούκα Σκαμάκα – Σασουόλο (36 εκατ. ευρώ)

Ναγιέφ Αγκέρ – Ρεν (35 εκατ. ευρώ)

Μαξουέλ Κορνέ – Μπέρνλι (20 εκατ. ευρώ)

Έμερσον Παλμιέρι – Τσέλσι (15 εκατ. ευρώ)

Τίλο Κέρερ – Παρί Σεν Ζερμέν (12 εκατ. ευρώ)

Φλιν Ντόουνς – Σουόνσι (11 εκατ. ευρώ)

Αλφόνς Αρεολά – Παρί Σεν Ζερμέν (10 εκατ. ευρώ)

Ωστόσο, η ουσία είναι πως οι προσθήκες της Γουέστ Χαμ είναι δίχως αμφιβολία πολύ σημαντικές με ποδοσφαιριστές που απέρριψαν «μεγαθήρια» για λογαριασμό της. Όπως οι Κορνέ (Τσέλσι), Σκαμάκα (Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους), Πακετά (Άρσεναλ, Γιουβέντους) και είναι ικανοί να τη οδηγήσουν σε μία ευρωπαϊκή διάκριση, αλλά και μία είσοδο στο Top-6. Καίριας σημασίας είναι όμως, άμα η ομάδα του Λονδίνου θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στη πίεση που δημιουργείται. 

 

Φοίβος Πεφάνης