Μικέλ Αρτέτα: Μετά τον Βενγκέρ ο Ισπανός, που μετρά 50+ νίκες μετά από 100 παιχνίδια στην Premier League!

Είναι ο 14ος προπονητής της Άρσεναλ, σε ολόκληρη την ιστορία της, που συμπληρώνει 100 ματς πρωταθλήματος. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί επίτευγμα. Αντιθέτως, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως είναι μόλις ο δεύτερος, μετά τον Αρσέν Βενγκέρ, που κερδίζει 50+ ματς πρωταθλήματος, πράγμα που επιβεβαιώνει πως… μάλλον, είναι ο κατάλληλος για τον πάγκο των «κανονιέρηδων»!



Μικέλ Αρτέτα: Μετά τον Βενγκέρ ο Ισπανός, που μετρά 50+ νίκες μετά από 100 παιχνίδια στην Premier League!

Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο για να «γιορτάσει» το 100ο του παιχνίδι σε επίπεδο πρωταθλήματος με την Άρσεναλ ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος συνδύασε το γεγονός πως έγινε μόλις ο 14ος προπονητής στην ιστορία των Λονδρέζων που το καταφέρνει, με την 4η νίκη των «κανονιέρηδων» στην τρέχουσα σεζόν.

Τέσσερα στα τέσσερα, η μοναδική ομάδα με το απόλυτο στην τρέχουσα Premier League και στην κορυφή της βαθμολογίας, μόνη της, μόλις για πρώτη φορά μετά από 360 αγωνιστικά λεπτά, τα τελευταία 30 χρόνια!

Ναι, όλα αυτά με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της Άρσεναλ. Τον νεότερο προπονητή στην Premier League φέτος, ο οποίος μετά από 2,5 χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του, έφτασε στον αξιοσημείωτο αριθμό… 100! Πόσα έχει κερδίσει από αυτά τα ματς; Τα 53!

Πολλοί μπορεί να θεωρήσουν πως είναι μικρός ο αριθμός, αν αναλογιστεί κανείς πως σε καμία από τις δύο «γεμάτες» του σεζόν στο Βόρειο Λονδίνο η Άρσεναλ έχει παρευρεθεί στην τετράδα. Στην πραγματικότητα όμως, το εν λόγω νούμερο είναι πάρα πολύ μεγάλο και τον κατατάσσει στην 2η θέση των προπονητών που πέρασαν από τους «κανονιέρηδες» και έφτασαν το 100 σε επίπεδο πρωταθλήματος, με τόσο μεγάλο ποσοστό νικών!

Ποιος είναι πρώτος στην σχετική κατηγορία; Ο Αρσέν Βενγκέρ φυσικά, ο οποίος πανηγύρισε μία νίκη περισσότερη στα 100 πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας (54). Συνεπώς, η βαθμολογική συγκομιδή του Μικέλ Αρτέτα είναι εξαιρετική, με απολογισμό 53 νίκες, 16 ισοπαλίες και 31 ήττες, όντας ο δεύτερος στην ιστορία του συλλόγου που κερδίζει τουλάχιστον το 50% των 100 πρώτων παιχνιδιών!

Όσον αφορά το 4Χ4 και το πόσοι το έχουν κάνει πλην του Αρτέτα και του Αλσατού; Ο Χέρμπερτ Τσάπμαν και ο Τομ Γουϊτάκερ, με άπαντες να κατακτούν τον τίτλο στο τέλος της σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος