«Εννιάστερη» Λίβερπουλ με MVP Φιρμίνο – Ένας Στέρλινγκ… φέρνει την άνοιξη για την Τσέλσι!

Ξέσπασε η Λίβερπουλ στην Μπόρνμουθ (9-0) και πήρε το πρώτο της τρίποντο για τη νέα σεζόν με επιβλητικό τρόπο και απίθανο Ρομπέρτο Φιρμίνο! Το 1989 το τελευταίο 9-0 επί της Πάλας! Κρατούσε τα γκολ του για το καλύτερο σημείο ο Στέρλινγκ. Σπουδαία νίκη για τη Τσέλσι κόντρα στη Λέστερ (2-1), παρά την αποβολή του Γκάλαχερ. 



«Εννιάστερη» Λίβερπουλ με MVP Φιρμίνο – Ένας Στέρλινγκ… φέρνει την άνοιξη για την Τσέλσι!

Πολύ όμορφες και διαφορετικές αναμετρήσεις στο ηλιόλουστο Ηνωμένο Βασίλειο για Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ και Τσέλσι-Λέστερ αντίστοιχα.

Σε αυτό της Λίβερπουλ, οι «reds» πήραν από πολύ νωρίς τα ηνία με τον Λούις Ντίας να γράφει το 1-0 στο 3’, έπειτα από έξοχη σέντρα του Ρομπέρτο Φιρμίνο και τρία λεπτά αργότερα (6’), ο νεαρός μέσος, Χάρβεϊ Έλιοτ, με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής να σημειώνει το 2-0 και

Ο Τρέντ Αλεξάντερ-Άρνολντ συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο και με ένα σουτ «πύραυλο» έγραψε το 3-0 στο 28’. Τρία λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος επωφελήθηκε από μία κόντρα και πέτυχε το 4-0 από κοντινή απόσταση.

Το μαρτύριο δεν είχε τέλος για τα «κεράσια» που δέχθηκαν και 5ο γκολ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου από τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Το οποίο προήλθε από εντυπωσιακή εκτέλεση κόρνερ του Άντριου Ρόμπερτσον.  

Μάλιστα, στις αρχές του δευτέρου μέρους, οι «κόκκινοι» σκόραραν και έκτο γκολ με τη βοήθεια του Κρις Μέφαμ που έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του με την ασίστ του… Άρνολντ. Στο 62’ ο Φιρμίνο ευνοήθηκε εκ νέου από τις κόντρες και έκανε το 7-0. Όμως ο Κλοπ τον έβγαλε ως αλλαγή στο 69’ και δεν κατάφερε να κάνει χατ-τρικ σε γκολ, όπως έκανε με τις ασίστ.

Τη σκυτάλη για το 8-0 πήρε ο Φάμπιο Καρβάλιο στο 80’ εξαπολύοντας ένα βολέ, μετά από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο μόλις έντεκα λεπτά πριν. Ενώ στο 85’ ο Έλληνας βοήθησε τον Λούις Ντίας να διαμορφώσει το τελικό 9-0!

Παράλληλα, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», οι δύο ομάδες μπήκαν με ένταση στον αγωνιστικό χώρο και οι ισορροπίες άλλαξαν στο 28ο λεπτό, όταν ο Κόνορ Γκάλαχερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ με τον Χάρβεϊ Μπαρνς, αλλά αυτό δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ στον Εντουάρντ Μεντί.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ στο 47’ με το εκπληκτικό πλασέ του Ραχίμ Στέρλινγκ και 15΄μετά ο Ρις Τζέιμς «σέρβιρε» δεύτερο γκολ στον πρώην επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι!

Βέβαια, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αναπτύχθηκε με υπομονή στο 66’ και μείωσε σε 2-1, ύστερα από ωραίο τελείωμα του Μπαρνς, αλλά δεν ήταν αρκετό για να δώσει το κάτι παραπάνω. 

 

 

 

 

Φοίβος Πεφάνης