Αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ θέλει... γερό στομάχι και ποιότητα

Ποιος είπε ότι πλέον υπάρχει κάτι... εύκολο στο Τσάμπιονς Λιγκ; Οι αγγλικοί εκπρόσωποι το κατάλαβαν και με το παραπάνω στην κλήρωση των ομίλων για τη νέα σεζόν, αφού σε κάθε «μέτωπο» υπάρχουν ζόρια. Συναντήσεις με... πολλά προηγούμενα για Λίβερπουλ και Νάπολι, θα χρειαστεί να τρέξει πολύ η Τότεναμ, επικίνδυνες αποστολές για την Σίτι και βάρος στην Τσέλσι για να κλείσει τη δυάδα με την Πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μίλαν.  



Αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ θέλει... γερό στομάχι και ποιότητα

Αφήνοντας στην άκρη την όποια κουβέντα για τον υπέροχο τρίτο όμιλο όπου όλοι περιμένουν πλέον τις τεράστιες αναμετρήσεις με Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ίντερ, οι σύλλογοι από την Πρέμιερ Λιγκ οφείλουν να είναι τρομερά προσεκτικοί τη νέα αγωνιστική περίοδο στ' αστέρια.

Η Λίβερπουλ που έφτασε μέχρι και τον τελικό του Παρισιού πριν από μερικούς μήνες έχει «σκληρά καρύδια» απέναντί της. Καλείται να κοντραριστεί με τον Άγιαξ που είναι σταθερή αξία πλέον, την Νάπολι με την οποία υπάρχουν... πολλά προηγούμενα στις τάξεις των οπαδών από το 2019 και προέκυψε βρετανική «μάχη» με την Ρέιντζερς που πέρασε μέσω των προκριματικών.

Η Τότεναμ βρίσκεται σε έναν τρομερά ζόρικο όμιλο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποιο αδιαφιλονίκητο φαβορί και όλες οι ομάδες μπορούν να χτυπήσουν στα ίσια την πρόκριση! Μαζί με τα «σπιρούνια» στο γκρουπ βρίσκονται η κάτοχος του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Μαρσέιγ.

Η Τσέλσι θα τα βάλει με την Μίλαν – τουλάχιστον δίχως τον Ζλάταν αφού εκείνος θα επιστρέψει με το νέο έτος – ωστόσο, η ομάδα του Τούχελ επιβαρύνεται με την ταμπέλα του δεύτερου φαβορί. Μαζί με τους «ροσονέρι», οι Λονδρέζοι θα πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Ζάλτσμπουργκ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Όσο για τη Σίτι, η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα θα είναι μια από τις αντιπάλους της αρμάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος θα ευελπιστεί να καταφέρει ο Χάαλαντ να κουβαλήσει τους «πολίτες» στα νοκ-άουτ. Σεβίλλη και Μπορούσια Ντόρτμουντ οι υπόλοιπες δυο που φυσικά θα είναι μαζί με τους Πρωταθλητές Αγγλίας εκείνες που θα «μονομαχήσουν» για τη μια από τις δύο θέσεις που θα οδηγήσουν στους «16».

Αναλυτικά:

1ος όμιλος: Άγιαξ, Λίβερπουλ, Νάπολι, Ρέιντζερς

2ος όμιλος: Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπριζ

3ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Βιτόρια Πλζεν

4ος όμιλος: Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Τότεναμ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μαρσέιγ

5ος όμιλος: Μίλαν, Τσέλσι, Ζάλτσμπουργκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ

6ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σέλτικ

7ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Κοπεγχάγη

8ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Μακάμπι Χάιφα

Κώστας Ζάλιαρης