Ματσάρα – διαφήμιση της Premier League, με τη Σίτι να γλιτώνει την ήττα και τη Νιούκαστλ να απορεί που δεν νίκησε!

Ασύλληπτο, μαγικό, μοναδικό! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς αυτό που παρακολουθήσαμε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», ανάμεσα στη Νιούκαστλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 3-1 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και εν τέλει να μένουν στην ισοπαλία (3-3) με τις «καρακάξες», έχοντας πλέον την πρώτη τους απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν θέλαμε να τελειώσει….



Ματσάρα – διαφήμιση της Premier League, με τη Σίτι να γλιτώνει την ήττα και τη Νιούκαστλ να απορεί που δεν νίκησε!

Ό,τι και να γράψουμε είναι λίγο… Ό,τι και να πούμε είναι ακόμη λιγότερο. Σε μία διαφήμιση του ποδοσφαίρου, στην 3η αγωνιστική της Premier League, Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Σίτι έκαναν τα πάντα για να κερδίσουν η μία την άλλη και εν τέλει κατέληξαν ισόπαλες, με 3-3, με τους «πολίτες» αρχικά να αισθάνονται ικανοποιημένοι και εν συνεχεία… απογοητευμένοι που δεν προέβησαν σε ολική ανατροπή με παίκτη περισσότερο!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε αυτή την επική «ματσάρα»; Χρειάστηκε το προβάδισμα των «πολιτών» στο 5ο λεπτό, ώστε να αποκτήσει ρυθμό το ματς και να αποφασίσει ο Έντι Χάου να ανεβάσει στο γήπεδο την ομάδα του, διεκδικώντας την πρώτη του νίκη απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα στην 13η μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Γκιντογκάν άνοιξε το σκορ, ύστερα από ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα, αλλά άμεσα η Νιούκαστλ ανέβασε στροφές και έπαψε να… φοβάται. Αφού ο Πόουπ διατήρησε το 1-0 σε προσπάθειες των Ντε Μπρόινε και Φόντεν, ο Αλμιρόν αρχικά αστόχησε σε μεγάλη ευκαιρία από το… πέναλτι, αλλά στο 28ο λεπτό, δεν έκανε και πάλι το ίδιο λάθος.

Κέρδισε από κοντά τον Έντερσον, σε μία φάση που εξετάστηκε από τον VAR και εν συνεχεία προέβη σε ολική ανατροπή, με τον Σεντ Μαξιμίν να βγάζει την δεύτερη ασίστ του στο ματς και τον Γουίλσον να σκοράρει «σεντερφορίσια» με εξαιρετικό τελείωμα.

Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι οδηγήθηκε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, πράγμα που αυτομάτως της δημιουργεί πρόβλημα, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει ανατρέψει την κατάσταση, σε επίπεδο Premier League, μόλις σε μία περίπτωση, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Με την έναρξη της επανάληψης, τα δεδομένα για τους «πολίτες» έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Ο Τρίπιερ έβαλε το 5ο γκολ στην Premier League με φοβερή εκτέλεση φάουλ και το 3-1 του 54ου λεπτού, μετά το δοκάρι του Χάαλαντ, έδειχνε μη αναστρέψιμο.

Κάπου εκεί όμως, ξεκίνησε να λειτουργεί η… καρδιά της πρωταθλήτριας. Απείλησε ξανά, βρήκε το 3-2 με τον Χάαλαντ από κοντά, στο 61’ και δύο λεπτά λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με τον Νορβηγό να μην νικά σε τετ-α-τετ τον Πόουπ.

Όλα αυτά πριν από την συμπλήρωση 65 λεπτών και με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να μην έχει αναφερθεί. Εκεί «μίλησε» ο Βέλγος, που με φοβερή μπαλιά βρήκε τον Μπερνάρντο Σίλβα και αυτός σκόραρε, για το 3-3, με τη Νιούκαστλ να έχει φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να ακολουθήσει αυτό τον ρυθμό.

Ακολουθεί η αποβολή του Τρίπιερ στο 72’, για μαρκάρισμα στον Ντε Μπρόινε, έπειτα από παρέμβαση της τεχνολογίας και πέντε λεπτά μετά, ο Χάαλαντ αστοχεί από το σημείο που σκόραρε νωρίτερα, όντας έξαλλος με το τελείωμα του.

Η Νιούκαστλ μένει πίσω, αντέχει στην πίεση, το ματς λήγει και κανείς δεν μένει ικανοποιημένος για διαφορετικούς λόγους. Η Σίτι γιατί χάνει βαθμούς για πρώτη φορά φέτος και οι «καρακάξες» γιατί κέρδιζαν με 3-1 στο 55’ και δεν διατήρησαν ένα προβάδισμα, που λίγες ομάδες θα πάρουν απέναντι στους πρωταθλητές, κατά την διάρκεια της σεζόν.

Επρόκειτο αναμφίβολα για ένα ματς που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει. Και είμαστε μόνο στην 3η αγωνιστική της Premier League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι στην 2η θέση, μαζί με τη Μπράιτον και την Τότεναμ, και την Άρσεναλ, μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας!

Δημήτρης Μανάκος