Μπράιτον για μεγάλα πράγματα – Ιστορικό «διπλό» στο Λονδίνο για την ομάδα του Πότερ!

Αναζητούμε ομάδα από το Λονδίνο να μπορέσει να νικήσει την Μπράιτον στην πρωτεύουσα… Εντυπωσιακά πράγματα και πάλι από την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, που επικράτησε με 2-0 της Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο και πραγματοποιεί και επίσημα, το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στην Premier League!



 Μπράιτον για μεγάλα πράγματα – Ιστορικό «διπλό» στο Λονδίνο για την ομάδα του Πότερ!

Απίστευτα πράγματα συνεχίζει να πραγματοποιεί η Μπράιτον του Γκρέιαμ Πότερ, η οποία μετά το πρώτο «διπλό» της ιστορίας της στο «Όλντ Τράφορντ» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη «λευκή» ισοπαλία με τη Νιούκαστλ στο «¶μεξ», επικράτησε της Γουέστ Χαμ με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, καταρρίπτοντας μία σειρά από ρεκόρ.

Ποια είναι αυτά; Αρχικά, δεν έχει ηττηθεί από σύλλογο που εδρεύει στην αγγλική πρωτεύουσα εδώ και 1,5 χρόνο. Εν συνεχεία, παρέμεινε για 8η φορά αήττητη σε διαδοχικές αγωνιστικές, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα και συνολικά από το 1981, υπό τις οδηγίες του Μάικ Γκρέισλι, ενώ ξεκίνησε τη νέα σεζόν με συγκομιδή 7 από τους 9 διαθέσιμους βαθμούς, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το σκορ άνοιξε στο 21ο λεπτό ο Μακ¶λιστερ, ο οποίος μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ντάνι Γουέλμπεκ! Ακολούθησε κυριαρχία της Μπράιτον σε ολόκληρο τον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους, με τον Βέλτμαν να μην κάνει τελική προσπάθεια υπό καλές προϋποθέσεις και τους «γλάρους» να πηγαίνουν προηγούμενοι στο ημίχρονο, για δεύτερη, σερί φορά μακριά από το «σπίτι» τους φέτος.

Με τον ίδιο τρόπο κύλησε και το ματς στην επανάληψη, με τη Γουέστ Χαμ απλώς να παρακολουθεί και να είναι κατώτερη των περιστάσεων. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι πως ολοκλήρωσε το ματς με μία μόλις τελική προσπάθεια στον στόχο, την ώρα που η Μπράιτον αμύνθηκε σωστά, δημιουργώντας ένα «τείχος» μπροστά από την εστία του Σάντσεθ και έφτασε τα 270 αγωνιστικά λεπτά, δίχως να δεχθεί γκολ, σε κανονική ροή αγώνα.

Το κερασάκι στην τούρτα έλαβε χώρα στο 66ο λεπτό από τον Τροσάρ, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έστειλε τη Μπράιτον στην 4η θέση της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος