Μπράιτον: Ένα «διπλό» μακριά από το ιστορικό ρεκόρ των… 7 βαθμών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει τη νέα σεζόν η Μπράιτον, η οποία επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ», ήρθε ισόπαλη στο «Άμεξ» με τη Νιούκαστλ και αν καταφέρει να κάνει «διπλό» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, τότε θα πανηγυρίσει… επίσημα, το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στην κορυφαία κατηγορία, τουλάχιστον τον τελευταίο μισό αιώνα!



Μπράιτον: Ένα «διπλό» μακριά από το ιστορικό ρεκόρ των… 7 βαθμών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές!

Πρόκειται για ένα σύλλογο που έχει περάσει πολλά τον τελευταίο… μισό αιώνα. Βρέθηκε στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου από το 1979 μέχρι και το 1983, πραγματοποίησε καλές πορείες, απέκλεισε τη Λίβερπουλ και έφτασε μέχρι και τον τελικό του FA Cup, αλλά υποβιβάστηκε και άργησε να αντιληφθεί τι σημαίνει… Premier League.

Για την ακρίβεια, του πήρε 34 χρόνια. Επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου το 2017, έπαιξε για πρώτη φορά στην Premier League στην ιστορία του, σώθηκε τρεις σερί σεζόν και πέρυσι εκτοξεύτηκε.

Τόσο οικονομικά, μετά την πώληση του Μπεν Γουάιτ, όσο και αγωνιστικά, μιας και τερμάτισε στην 9η θέση, έμεινε αήττητη στο Λονδίνο, κέρδισε για πρώτη φορά στο «Έμιρεϊτς», το «Βίλα Παρκ» και το «Γκούντισον Παρκ» και παρήγαγε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, μετρώντας μόλις μία ήττα από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα.

Η νέα σεζόν ωστόσο, δεν ξεκίνησε με αντίστοιχες προσδοκίες, μιας και η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ έμοιαζε αποδυναμωμένη. Πούλησε τον Μαρκ Κουκουρέγια και τον Ίβες Μπισούμα, δυσκολεύτηκε να βρει αντικαταστάτες και στηρίχθηκε σε ένα project, που ναι μεν κρίθηκε επιτυχημένο, αλλά έμοιαζε δύσκολο να επαναληφθεί.

Απολογισμός δύο πρώτων αγωνιστικών; Το πρώτο «διπλό» στην ιστορία της στο «Όλντ Τράφορντ» και «λευκή» ισοπαλία με τη Νιούκαστλ στο «Άμεξ», από την οποία δεν έχει ηττηθεί ποτέ στον 21ο αιώνα.

Φτάνουμε στην 3η αγωνιστική, με στόχο να διατηρηθεί το αήττητο, με ένα… μπόνους. Σε περίπτωση που η Μπράιτον κερδίσει, θα κάνει πραγματικότητα ένα φοβερό για αυτήν νούμερο. Τους 7 βαθμούς, μετά από τα πρώτα 270 αγωνιστικά λεπτά της νέας σεζόν. Δεν το έχει κάνει ποτέ. Ακόμη και πέρυσι, ξεκίνησε με δύο νίκες και μία ήττα.

Μόνο αυτό φαίνεται πως έχει απομείνει στη Μπράιτον. Μετά τα ιστορικά «διπλά» σε έδρες που δεν είχε φύγει νικήτρια, να «γράψει» και ιστορία, αναλογικά με την βαθμολογική συγκομιδή της, σε συγκεκριμένο εύρος αγώνων. Πάλι στο επίκεντρο θα βρεθεί ο Γκρέιαμ Πότερ και κάπως έτσι, θα δικαιολογηθεί πολύ πιο εύκολα, το γεγονός πως μόνο η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Τότεναμ, διαθέτουν περισσότερους βαθμούς από αυτήν, τις τελευταίες 150 ημέρες!

Δημήτρης Μανάκος