Η Άρσεναλ του Αρτέτα κέρδισε εύκολα ξανά και… αρέσει πολύ! (vids)

Μία Άρσεναλ αποφασισμένη για το 3/3, έκανε την εμφάνισή της απέναντι στη Μπόρνμουθ στο «Βιτάλιτι», με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 3-0 και να ξεκινούν με το απόλυτο μετά από 270 αγωνιστικά λεπτά, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Κυρίαρχοι οι Λονδρέζοι, δύο γκολ για πρώτη φορά με τη φανέλα τους ο αρχηγός, Μαρτίν Έντεγκααρντ.



Η Άρσεναλ του Αρτέτα κέρδισε εύκολα ξανά και… αρέσει πολύ! (vids)

Πέρασε κυνικά με 2-0 από την Κρίσταλ Πάλας, δυσκολεύτηκε απέναντι στη Λέστερ, αλλά σκόραρε τέσσερις φορές και τώρα ήρθε η ώρα για να εντυπωσιάσει η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Μπόνμουθ στο «Βιτάλιτι», με 3-0, στην 3η αγωνιστική της Premier League.

Τι και αν ο Μικέλ Αρτέτα έκανε λόγο πριν από την έναρξη της συνάντησης για παιχνίδι που συγκεντρώνει αρκετές δυσκολίες; Η εξέλιξή του έγινε φανερή από την αρχή. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς επί της ουσίας, δημιούργησε το πρώτο γκολ, με ατομική προσπάθεια και πάσα στον Μαρτινέλι, με τον τελευταίο να μην βρίσκει δίχτυα, αλλά να το κάνει στο 5’, προ κενής εστίας, ο Μαρτίν Έντεγκααρντ.

Εν συνεχεία, η υπόθεση απλοποιήθηκε και στο 11ο λεπτό, ο αρχηγός της Άρσεναλ βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, σκοράροντας δις, για πρώτη φορά στην καριέρα του με τους «κανονιέρηδες», στην 28η διαδοχική συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα.

Ο Σάκα διατήρησε την κατοχή της μπάλας και μοίρασε στον Μπεν Γουάιτ που έκανε το overlap, αυτός γύρισε στον Ζεσούς και ο Βραζιλιάνος με μία επαφή, κατέγραψε την 3 του ασίστ στην σεζόν, πριν ο Έντεγκααρντ κάνει το 2-0.

Από εκεί και πέρα, το ματς «έσβησε». Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 75% κατοχή της μπάλας και τριπλάσιες μεταβιβάσεις, ενώ η Μπόρνμουθ αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, δίχως να πραγματοποιήσει κάποια τελική προσπάθεια έναντι του Άαρον Ράμσντεϊλ.

Στην επανάληψη, συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Γουίλιαμ Σαλιμπά στο 52ο λεπτό. Έπειτα από στατική φάση, η μπάλα έφτασε στον Τσάκα, ο Ελβετός «έστρωσε» στον στόπερ της ομάδας του και αυτός σκόραρε με το αριστερό στην απέναντι γωνία, στο πρώτο γκολ της καριέρας του με την Άρσεναλ!

Κάπως έτσι, οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στην 3η συνεχόμενη νίκη τους στην σεζόν, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2004-05, όταν και τερμάτισαν 2οι, πίσω από την Τσέλσι, με το ματς να ολοκληρώνεται στο 3-0, μιας και το γκολ του Ζεσούς στο 75’, δεν καταμετρήθηκε!

Δημήτρης Μανάκος