Ξύπνησε, νίκησε και ο Κέιν θα μείνει στην ιστορία (vid)

Ένα γκολ του Χάρι Κέιν για την παντελώς διπρόσωπη Τότεναμ ήταν αρκετό για να εξασφαλιστούν οι τρεις βαθμοί με το τελικό 1-0 απέναντι στην Γουλβς. Κακή εικόνα από τα «σπιρούνια» στο πρώτο μέρος, άλλο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο κορυφαίος σκόρερ με μια ομάδα στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ ξεπερνώντας τον Αγουέρο έγινε πλέον ο Άγγλος επιθετικός.  



Ξύπνησε, νίκησε και ο Κέιν θα μείνει στην ιστορία (vid)

Η κακή και απόλυτα προβλέψιμη Τότεναμ στο πρώτο ημίχρονο είχε μόλις μια τελική προσπάθεια, σε αντίθεση με τις 12 που κατέγραψε η Γουλβς, έχοντας δυο εξ αυτών στην εστία. Η ομάδα του Κόντε δεν μπορούσε να στείλει σωστά τη μπάλα στην επίθεση, με τον Ιβάν Πέρισιτς να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ενώ, οι προσπάθειες του Κουλουσέφσκι από δεξιά έμεναν ανολοκλήρωτες ή κατέληγαν στο πουθενά. Η Γουλβς, στην 11άδα της οποίας βρέθηκε ο Ματέους Νούνιες (και συνολικά 7 Πορτογάλοι) ήταν πολύ καλά οργανωμένη και μάλιστα από κάποιο σημείο κι έπειτα άρχισε να έχει και τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας, πλησιάζοντας στα καρέ του Γιορίς.

Ίσως τα «σπιρούνια» με μια κεφαλιά του Κέιν στα τελειώματα του πρώτου μέρους να έδειξαν πως ό,τι θα επακολουθούσε στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν μια διαφορετική ιστορία. Η μέρα με τη νύχτα. Τόσο μεγάλη ήταν η διαφορά της ομάδας του Κόντε που στο 50' είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Χάρι Κέιν και το ματς είχε αποκτήσει πλέον ζωή, αφού και οι «λύκοι» είχαν αποφασίσει ν' ανοίξουν το παιχνίδι τους. Βέβαια, το σύνολο του Μπρούνο Λάζε είχε καταλάβει ότι έπρεπε να βγάλει πλέον πολύ περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο. Στο 63' ήρθε και δεύτερο δοκάρι για την Τότεναμ με τον Σον σε συνέχεια φάσης όπου ο Κουλουσέφσκι προσπάθησε να φτιάξει ευκαιρία για τον Κέιν.

Τελικά η πίεση απέδωσε καρπούς στο 64' και ο Άγγλος επιθετικός έκανε το 1-0 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, άγγιγμα του Πέρισιτς και εύκολη κεφαλιά, σε φάση... καρμπόν με την ισοφάριση στο τελικό 2-2 στο ντέρμπι με την Τσέλσι. Με αυτό τον τρόπο έφτασε πλέον στα 185 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ (και 250 με το κλαμπ συνολικά) και έγινε πλέον ο κορυφαίος σκόρερ με μια ομάδα στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τα 184 του Αγουέρο με την Σίτι. Η Τότεναμ κρατούσε μάλλον εύκολα το προβάδισμα παρά τις αλλαγές και τα φρέσκα πόδια που πέρασε στο ματς ο Λάζε για την Γουλβς, με το γκολ του Κέιν να κρίνει τελικά την αναμέτρηση. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης