Η… ακραία βαθμολογική συγκομιδή της Μπράιτον τις τελευταίες 150 ημέρες, αναδεικνύει την δουλειά του Πότερ!

Άπαντες αναφέρουμε πως η πορεία της Μπράιτον από τον περσινό Αύγουστο και έπειτα, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Οι «γλάροι» έχουν πλάνο, διαθέτουν καλό υλικό, ο προπονητής τους είναι εξαιρετικός και το… ταβάνι τους, δεν υφίσταται. Αν όμως ρίξουμε μία προσεκτική ματιά, στα αποτελέσματά τους από τον Απρίλιο και έπειτα, διαπιστώνουμε πως το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ κάνει μάλλον… πρωταθλητισμό!



Η… ακραία βαθμολογική συγκομιδή της Μπράιτον τις τελευταίες 150 ημέρες, αναδεικνύει την δουλειά του Πότερ!

Πέρυσι πραγματοποίησε αναμφίβολα την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Είναι δεδομένο. Τερμάτισε στην 9η θέση, ξεκίνησε την σεζόν ιδανικά, πανηγύρισε μεγάλες νίκες και επί της ουσίας, αποτέλεσε πολύ σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, αναφορικά με την διαμόρφωση της βαθμολογίας και το «δίπολο» της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ.

Δεν είναι μόνο πως δεν έχασε στο Λονδίνο, σε ολόκληρη την σεζόν. Δεν είναι πως έμεινε γενικώς αήττητη απέναντι στην Άρσεναλ, έκανε «διπλό» κόντρα στη Τότεναμ, αναδείχθηκε δις ισόπαλη με την Τσέλσι και συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

Είναι πως σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της (4-0), απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πως κέρδισε για πρώτη φορά στο «Βίλα Παρκ» και το «Γκούντισον Παρκ» και πως στο τέλος της ημέρας, όλοι θα θυμούνται τη Μπράιτον στην σεζόν 2021-22, ως την απόλυτη «υπεύθυνη» που η Λίβερπουλ δεν κατέκτησε τον τίτλο.

Βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ στο «Άνφιλντ», το έκανε 2-2 και πιθανώς αυτή η γκέλα των «κόκκινων», στο φινάλε της σεζόν, καθόρισε και τον πρωταθλητή. Τα επιτεύγματά της Μπράιτον όμως, δεν σταματούν εκεί.

Πολλοί θα θεωρούσαν πως η κατάληψη της 9ης θέσης, θα ήταν το ταβάνι για το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ. Πόσο μάλλον μετά την αποχώρηση του Μαρκ Κουκουρέγια και του Ιβές Μπισούμα, σε συνέχεια της περσινής μεταγραφής του Μπεν Γουάιτ, σε συλλόγους του Big 6.

Οι «γλάροι» όμως βλέπουν το πράγμα διαφορετικά. Όχι μόνο δεν έχασαν αναντικατάστατους ποδοσφαιριστές, αλλά έχουν κάνει απόσβεση και 40 εκατομμύρια περισσότερα, από όσα τους κόστισε συνολικά η αγορά του γηπέδου τους. Το «Άμεξ» κόστισε 90 εκατομμύρια. Οι τρεις πωλήσεις που αναφέραμε της απέφεραν… 130 και κάτι. Η Μπράιτον είναι ήδη κερδισμένη, όσο περίεργο και αν ακούγεται.

Εξαιρώντας όμως το οικονομικό του πράγματος, αποτελεί τη μοναδική ομάδα (μαζί με τη Νιούκαστλ) που δεν συγκαταλέγεται στο Big 6 και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 21+ βαθμούς από τον Απρίλιο και μετά. Στην κορυφή βρίσκεται με 29 η Μάντσεστερ Σίτι, που έχει κάνει το 2/2 φέτος, ακολουθεί η Λίβερπουλ με 4 λιγότερους, λόγω των δύο ισοπαλιών με Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας, στην 3η θέση είναι η Τότεναμ και η Μπράιτον ξεπερνά την Άρσεναλ, καθώς έχει πάρει 22 βαθμούς!

Αλήθεια, πόσες ήττες έχει από τον Απρίλιο και μετά; Μία! Μία από τη Μάντσεστερ Σίτι, πράγμα που εξηγεί και τους αριθμούς του Καϊσέδο, που έχει χάσει μόλις μία φορά σε 12 εμφανίσεις με την ομάδα του, στο 3-0 του «Έτιχαντ».

Συμπεράσματα; Η Μπράιτον του Γκρέιαμ Πότερ έχει μεγαλώσει απότομα και το αήττητο των δύο πρώτων αγωνιστικών, σε συνδυασμό με το ιστορικό «διπλό» στο Μάντσεστερ, το αποδεικνύει! Μόνο η Σίτι την κέρδισε. Μόνο οι «πολίτες» δεν ηττήθηκαν, ως σύλλογος του Big 6, πέρυσι από τη Μπράιτον. Ας την προσέξουν λίγο παραπάνω φέτος… Ας την παρατηρήσουμε περισσότερο… όλοι φέτος. Ο Γκρέιαμ Πότερ κέρδισε αυτό το δικαίωμα!

Δημήτρης Μανάκος