H ημέρα που ο Ρονάλντο συστήθηκε στο Ολντ Τράφορντ και… σήκωσε το «Στρέτφορντ Εντ» στο πόδι!

Σαν σήμερα, το 2003, ο Νικ Μπατ αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο και δίνει την θέση του στον αμούστακο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...



H ημέρα που ο Ρονάλντο συστήθηκε στο Ολντ Τράφορντ και… σήκωσε το «Στρέτφορντ Εντ» στο πόδι!

Στις 16 Αυγούστου του 2003 ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σύστησε στο κοινό των «κόκκινων διαβόλων» ένα 18άχρονο ταλέντο, που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Μπόλτον στην πρεμιέρα της Premier League.

Περίπου 60.000 οπαδοί στο Ολντ Τράφορντ γνώριζαν ποιος ήταν, αλλά δεν ήξεραν τι να περιμένουν από αυτόν. Στο 61ο λεπτό του αγώνα, φορώντας τη διάσημη φανέλα με το Νο 7 μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντί του Νίκι Μπατ.

Λίγα λεπτά αφότου μπει κερδίζει ένα πέναλτι, το οποίο χάνει ο Φαν Νίστελροϊ. Στη συνέχεια, Πορτογάλος ήταν και ο λόγος που σκόραρε ο Γκιγκς, ενώ στις καθυστερήσεις ένιωσε έτοιμος για να εκτελέσει ένα φάουλ που τελικά δεν μπήκε.

19 χρόνια μετά, ο Ρονάλντο, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, είναι και πάλι στο Μάντσεστερ, αλλά η κατάσταση είναι πλήρως διαφορετική, καθώς ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει, διότι το «prestige» της ομάδας έχει αλλοιωθεί από τις κάκιστες αποδόσεις των τελευταίων δύο ετών…

 

 

Φοίβος Πεφάνης