Ο Άντερσεν «καλωσόρισε» τον Νούνιες στην Premier League και ο Ουρουγουανός συστήθηκε… άσχημα στο Άνφιλντ! (vid)

Μπορεί η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Ντάργουϊν Νούνιες να άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, όμως η αλήθεια είναι πως και μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, ο Ουρουγουανός δεν ήταν θετικός. Οι αριθμοί του το αποδεικνύουν και η αποβολή του στο 57΄, απλώς το επιβεβαιώνει!



Ο Άντερσεν «καλωσόρισε» τον Νούνιες στην Premier League και ο Ουρουγουανός συστήθηκε… άσχημα στο Άνφιλντ! (vid)

Δεν είναι απλή υπόθεση η προσαρμογή ενός ποδοσφαιριστή στα αγγλικά δεδομένα. Είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου. Είναι ένα πρωτάθλημα, που ναι μεν μετράει το ταλέντο, αλλά είναι τόσα πολλά τα παραδείγματα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που δεν «έπιασαν» στην Premier League, που αυτομάτως αποδεικνύουν πως δεν μετρά μόνο αυτό.

Ο Ντάργουϊν Νούνιες πλέον το συνειδητοποίησε. Ακόμη και αν χρειάστηκε τον… δύσκολο για τον ίδιο τρόπο, μιας και ενώ όλα κυλούσαν ιδανικά για αυτόν, μέχρι και το ματς με την Κρίσταλ Πάλας, το ματς της 2ης αγωνιστικής ήρθε να πιστοποιήσει πως η προσαρμογή στο «Νησί», είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του στο Community Shield απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Είχε πάρει και το πέναλτι από τον Ρούμπεν Ντίας, προτού κάνει ο ίδιος το 3-1. Ξεκινά η σεζόν και περνά ως αλλαγή στο ματς με τη Φούλαμ, με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0.

Σκοράρει με τακουνάκι, λίγα λεπτά μετά αφού έχει αστοχήσει σε αντίστοιχη προσπάθεια και εν συνεχεία μοιράζει ασίστ στον Μοχάμεντ Σαλάχ, για το τελικό 2-2 και την πρώτη, μη νικηφόρα πρεμιέρα των «κόκκινων», μετά από μία πενταετία.

Έρχεται η ώρα να ξεκινήσει βασικός, για πρώτη φορά στο «Άνφιλντ», με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας, σε ένα ματς που η Λίβερπουλ «πρέπει» να κερδίσει. Τον βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι από την αρχή πως κάτι δεν πάει σωστά. Ο Άντερσεν είναι εξαιρετικός, οι φιλοξενούμενοι τον αντιμετωπίζουν δυνατά και το πρώτο μέρος ολοκληρώνεται με αυτόν να έχει χάσει πέντε εναέριες μονομαχίες, να μην έχει κερδίσει καμία και να μετρά πέντε τελικές προσπάθειες, όλες εκτός στόχου.

Περνάμε στην επανάληψη. Δέκα λεπτά αγώνα, αψιμαχία με τον Δανό και αποβολή. Απευθείας κόκκινη κάρτα, εξαιτίας μίας αψυχολόγητης επιλογής του να απαντήσει με… κουτουλιά στο σπρώξιμο του αμυντικού των «αετών».

Η κόκκινη κάρτα που αντικρίζει είναι το χειρότερο νέο για τον ίδιο και τον Γιούργκεν Κλοπ. Η ομάδα του βρίσκεται πίσω στο σκορ, αυτός φεύγει από το ματς και την αφήνει με παίκτη λιγότερο και γίνεται ο πρώτος παίκτης της μετά από μία τριετία, που αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα, εντός έδρας, μετά τον Άλισον Μπέκερ, στο ματς με την Μπράιτον.

Τι σημαίνει αυτό; Αρχικά πως θα χάσει τα ματς απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπόρνμουθ και Νιούκαστλ και εν συνεχεία πως «γράφει» αρνητική ιστορία στο ντεμπούτο του στο «Άνφιλντ», μιας και γίνεται ο πρώτος που αποβάλλεται, μετά τον Τζο Κόουλ, ύστερα από 12 χρόνια.

Ντάργουϊν Νούνιες, καλώς ήρθες στον κόσμο της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος