Buzzer Beater του Κέιν και ανοιχτοί λογαριασμοί ανάμεσα σε Τούχελ και Κόντε!

Όλα έδειχναν πως η Τσέλσι θα είναι η νικήτρια μίας επεισοδιακής αναμέτρησης στο Λονδίνο, όμως ο Χάρι Κέιν είχε διαφορετική άποψη. Ισοφάρισε στο 96’, η Τότεναμ πήρε τον βαθμό και με το τελικό 2-2, Τούχελ και Κόντε, αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς.



Buzzer Beater του Κέιν και ανοιχτοί λογαριασμοί ανάμεσα σε Τούχελ και Κόντε!

Τι και αν η Τσέλσι ήταν ανώτερη σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στην Τότεναμ; Ο Χάρι Κέιν της χάλασε τα σχέδια στο φινάλε και με το πρώτο του γκολ στην σεζόν, έδωσε στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό, με Κόντε και Τούχελ να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την συνέχεια!

Η εξέλιξη της αναμέτρησης έγινε… φανερή από την αρχή, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Κέιν, ο Σον και ο Κουλουσέφσκι έμοιαζαν… εξαφανισμένοι και ήρθαν σε επαφή με την μπάλα σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, μόλις σε 11 περιπτώσεις, όλοι μαζί!

Μάλιστα, η πρώτη σημαντική στιγμή του ματς μετουσιώθηκε σε γκολ, από τον Κουλιμπαλί στο 19’, που έγινε μόλις ο 2ος Σενεγαλέζος της Τσέλσι, μετά τον Ντεμπά Μπα, που σκοράρει για χάρη της σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Εν συνεχεία, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αντιδράσουν, με το πλασέ του Σεσενιόν να εξουδετερώνεται από τον Μεντί στο 22’, αλλά μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν απείλησαν ξανά, βλέποντας στο 45’ τον Λόφτους Τσικ να μην βρίσκει την μπάλα, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Ζορζίνιο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η 5η επαφή του Σον με την μπάλα λίγο έλειψε να φέρει την ισοφάριση, αλλά ο Νοτιοκορεάτης αστόχησε, για να φτάσουμε στα 55 λεπτά και να έχουμε δει 8 κερδισμένα κόρνερ των γηπεδούχων και ούτε ένα για τους φιλοξενούμενους, που στην πρεμιέρα σκόραραν με δύο κεφαλιές απέναντι στη Σαουθάμπτον.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, οι καλές στιγμές του ματς «διπλασιάστηκαν» μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Αρχικά, ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 για την ομάδα του από πλεονεκτική θέση, πλασάροντας πάνω από την εστία και εν συνεχεία, ο Χάρι Κέιν δεν μπόρεσε να σημειώσει το 7ο γκολ του κόντρα στους «μπλε», σε όλες τις διοργανώσεις, αστοχώντας σε τετ-α-τετ.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε ροντέο. Η Τσέλσι προηγείται με 1-0 στο 68ο λεπτό, ο Χάβερτς μαρκάρεται από πίσω, ο διαιτητής δεν σφυρίζει κάτι και η φάση συνεχίζεται. Η Τότεναμ επιτίθεται, ο Σον χάνει από τον Ζορζίνιο και κερδίζει ξανά την μπάλα και αυτή φτάνει στον Χόιμπιεργκ, που πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του κόντρα στους «μπλε» μετά από σχεδόν 800 λεπτά!

Ακολουθεί… πανικός. Ο Κόντε πανηγυρίζει έξαλλα, κάνει το ίδιο μπροστά στον Τόμας Τούχελ και οι δύο προπονητές λίγο μένει να πιαστούν στα χέρια. Η κατάληξη της φάσης; Γκολ, κανένα φάουλ, 1-1 και από μία κίτρινη στους δύο προπονητές!

Ωστόσο, η τάξη αποκαθίσταται στο 77’, με τον Ρις Τζέιμς να σκοράρει και τον Τούχελ να πανηγυρίζει προκλητικά μπροστά στον Κόντε, αλλά τον Χάρι Κέιν να κάνει το 2-2 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, με το κεφάλι!

Δημήτρης Μανάκος