Φινάλε – φωτιά και νίκη για τον Τζέραρντ απέναντι στον Λάμπαρντ

Με τον Ντάνι Ινγκς να σκοράρει για 7η φορά στην καριέρα του απέναντι στην Έβερτον, τον Ντιν με άλλη φανέλα φέτος να πετυχαίνει ξανά αυτογκόλ όπως στο ματς της περασμένης σεζόν και με το φινάλε της αναμέτρησης να παίρνει φωτιά, η Άστον Βίλα επικράτησε 2-1 και ο Τζέραρντ πήρε τη νίκη κόντρα στον Λάμπαρντ στην πρώτη τους αναμέτρηση με την ιδιότητα των προπονητών.  



Φινάλε – φωτιά και νίκη για τον Τζέραρντ απέναντι στον Λάμπαρντ

Η Έβερτον προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην Άστον Βίλα, όπως το έκανε και με την Τσέλσι. Επιχείρησε να προβληματίσει και να εκνευρίσει τους «χωριάτες» με τον τρόπο που έπαιζε άμυνα πολύ κοντά στα καρέ του Πίκφορντ, ωστόσο, ο Ντάνι Ινγκς η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά δραστήριος και ήθελε ιδιαίτερη προσοχή.

Όταν άρχισε ν' αποκτά μομέντουμ η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, έφτασε και στο γκολ, όμως αυτό τελικά δεν μέτρησε. Στο 25' μια κεφαλιά του Ταρκόφσκι πήρε βοήθεια από τον Γκόρντον, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ κι έτσι μετά και από τον έλεγχο του VAR, το 0-0 παρέμεινε. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ κατάφερε να μετουσιώσει μια γρήγορη επίθεση σε γκολ, όταν ο ΜακΓκιν σταμάτησε τον ΜακΝιλ κοντά στην περιοχή του Μαρτίνες, πέταξε τη μπάλα μπροστά προς τον Γουότκινς που έκανε τη διαδρομή, βρήκε τον Ινγκς κι αυτός με ωραίο τελείωμα έγραψε το 1-0 για τη Βίλα.

Το ημίχρονο τελείωσε με τα «ζαχαρωτά» να αισθάνονται ξανά μεγάλη πίεση και τους γηπεδούχους στο Βίλα Παρκ να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με την πρεμιέρα κόντρα στην Μπόρνμουθ. Το παιχνίδι άνοιξε πολύ στο δεύτερο μέρος και σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως η Έβερτον πλέον ήξερε πως έπρεπε να ρισκάρει κι όχι να περιμένει ή να παίξει υπομονετικό ποδόσφαιρο έχοντας βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ.

Οι «χωριάτες» έδειχναν ν' αποκτούν αδυναμία στον τρόπο διαχείρισης των στατικών φάσεων των αντιπάλων τους, ενώ, στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έχασαν και τον Κουτίνιο που έπρεπε ν' αποχωρήσει με αλλαγή.

Στο 75ο λεπτό χρειάστηκε η παρέμβαση του Μικολένκο πάνω στη γραμμή για ν' απομακρυνθεί η προσπάθεια του Μπουέντια που από το ριμπάουντ σε απόκρουση του Πίκφορντ θα τελείωνε το ματς αν πετύχαινε σε αυτό το σημείο ένα δεύτερο γκολ για την Άστον Βίλα.

Ο Λάμπαρντ στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε στον Ονανά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Έβερτον στη μεσαία γραμμή, έριξε στο ματς και τον Ντέλε Άλι με τους Κόουντι και Γκρέι ν' αποχωρούν και το τελευταίο πεντάλεπτο πήρε φωτιά!

Στο 85' ο Μπουέντια έπειτα από συνεργασία με τον Γουότκινς και γύρισμα του τελευταίου από δεξιά βρήκε δίχτυα για το 2-0, για να έρθει ένα λεπτό αργότερα ο Ντιν να ξαναβάλει την Έβερτον στην κατάσταση! Ο Γάλλος φουλ μπακ την περασμένη σεζόν είχε πετύχει αυτογκόλ σε ματς με την Βίλα όταν ήταν παίκτης των «ζαχαρωτών» και τώρα έκανε το αντίθετο! Ως μέλος της ομάδας του Τζέραρντ σκόραρε άθελά του από δυνατό γύρισμα του Ονανά για το 2-1, ωστόσο, παρά την ξαφνική διάθεση των παικτών του Λάμπαρντ δεν έφτανε ο χρόνος και σημειώθηκε νέα ήττα για τους φιλοξενούμενους στο Μπέρμιγχαμ. 

Κώστας Ζάλιαρης