«Έγραψε» ιστορία ο Αρτέτα: Ίδια ενδεκάδα της Άρσεναλ στα δύο πρώτα ματς, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2004-05!

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό έκανε την εμφάνισή του ενόψει της αναμέτρησης της Άρσεναλ με την Λέστερ, για την 2η αγωνιστική της Premier League, με τον Μικέλ Αρτέτα να επιλέγει τους ίδιους «11» στην βασική του ενδεκάδα με την πρεμιέρα. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρόκειται για κάτι που δεν έχει επαναληφθεί από τους «κανονιέρηδες», από την σεζόν 2004-05!



«Έγραψε» ιστορία ο Αρτέτα: Ίδια ενδεκάδα της Άρσεναλ στα δύο πρώτα ματς, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2004-05!

Ήταν 15 Αυγούστου του 2004 όταν ο Αρσέν Βενγκέρ επέλεγε στα αποδυτήρια του «Γκούντισον Παρκ» την βασική ενδεκάδα της ομάδας του, για την πρεμιέρα της Premier League απέναντι στην Έβερτον. Ουδείς γνώριζε τότε πως στο τέλος της σεζόν η Άρσεναλ θα τερματίζει δεύτερη μετά την σεζόν του αήττητου πρωταθλήματος, όμως ο Αλσατός ξεκίνησε νικηφόρα την χρονιά, με το τελικό 6-1 απέναντι στα «ζαχαρωτά» να είναι εντυπωσιακό!

Έρχεται η δεύτερη αγωνιστική και οι «κανονιέρηδες» υποδέχονται τη Μίντλεσμπρο του Μάσιμο Μακαρόνε. Ο Βενγκέρ το κάνει και πάλι. Ίδια ενδεκάδα, νίκη και στη δεύτερη αναμέτρηση, με το τελικό 5-3 και δύο στα δύο στο ξεκίνημα, γεμίζοντας με ενθουσιασμό τους φίλους των Λονδρέζων.

Έκτοτε, όπως και να τελείωνε η εκάστοτε σεζόν, ούτε ο Αλσατός, ούτε ο Ουνάι Έμερι, ούτε ο Μικέλ Αρτέτα, είχαν ξεκινήσει στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της χρονιάς, με την ίδια ενδεκάδα. Το έκανε ο Βενγκέρ μία σεζόν μετά τους «αήττητους» και δεν το επανέλαβε ούτε ο ίδιος, ούτε οι δύο επόμενοι προπονητές των «κανονιέρηδων».

Εν έτει 2022 όμως, τέτοιου είδους παραδόσεις είναι για να «σπάνε». Και ο Μικέλ Αρτέτα το έκανε πράξη! Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα και τη νίκη με 2-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, η Άρσεναλ ξεκινά με την ίδια σύνθεση και στο ματς της 2ης αγωνιστικής απέναντι στην Λέστερ.

Ποια είναι αυτή; Ράμσντεϊλ, Μπεν Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Πάρτεϊ, Τσάκα, Σάκα, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι και Γκάμπριελ Ζεσούς.

Ποια ήταν η βασική ενδεκάδα το καλοκαίρι του 2004, στις δύο πρώτες εμφανίσεις; Η εξής…

Λέμαν, Λορέν, Κόουλ, Σίγκαν, Τουρέ, Φάμπρεγκας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λιούνκγμπεργκ, Ρέγιες, Μπέργκαμπ και Ανρί

Ναι, άλλα μεγέθη, διαφορετικές ομάδες και άλλη νοοτροπία, όμως ο Μικέλ Αρτέτα ψάχνει το πρώτο 2/2 της ομάδας του μετά από δύο χρόνια, με γνώμονα το ένοδοξο παρελθόν της! «Έγραψε» ιστορία ο Ισπανός με την επιλογή της βασικής ενδεκάδας στο ματς με τη Λέστερ. Διότι πλέον, η Άρσεναλ του 2022 με αυτήν του 2004, βρήκαν ένα πρώτο, κοινό σημείο για να «συνδεθούν»!

Δημήτρης Μανάκος