Η στιγμή που ο Αρτέτα ανακοίνωσε στους παίκτες ότι ο Ομπαμεγιάνγκ δεν είναι πλέον αρχηγός (vid)

Ο Μικέλ Αρτέτα συνοπτικά και δίχως να δώσει ιδιαίτερη έκταση στο ζήτημα, ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές του την απόφαση να πάψει να είναι αρχηγός της Άρσεναλ ο Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκι, αιτιολογώντας φυσικά την συγκεκριμένη εξέλιξη και κάνοντας λόγο για πειθαρχικά παραπτώματα του ποδοσφαιριστή που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. 



Η στιγμή που ο Αρτέτα ανακοίνωσε στους παίκτες ότι ο Ομπαμεγιάνγκ δεν είναι πλέον αρχηγός (vid)

Το ντοκιμαντέρ της Amazon φυσικά περιλαμβάνει αρκετά από τα πράγματα που εκτυλίχθηκαν την περασμένη σεζόν με τον Γκαμπονέζο επιθετικό και τον Ισπανό τεχνικό, μέχρι τελικά ο «Όμπα» να πιέσει τόσο πολύ και να εκνευρίσει τους ανθρώπους της Άρσεναλ ώστε να φτάσουν στο σημείο να τον αφήσουν ελεύθερο και να μετακινηθεί εκείνος στην Μπαρτσελόνα. 

«Έπειτα από τα πειθαρχικά παραπτώματα και σκεπτόμενος το επόμενο βήμα, πήρα την απόφαση να μην είναι πλέον αρχηγός, ενώ, τίθεται και εκτός ομάδας...» είπε στους παίκτες του ο Αρτέτα. 

«Αν το συγχωρήσουμε τότε θα κάνει ό,τι γουστάρει! Τί θέλετε να γίνει; Αν το αφήσουμε να περάσει έτσι, θα είναι όλα καλά; Θα αφήσουμε να περνάει και το κάθε επόμενο περιστατικό; Στην Ισπανία αυτό το λέμε casa pepe, δηλαδή ο καθένας κάνει ό,τι στον διάολο γουστάρει» έλεγε ο κόουτς των «κανονιέρηδων» στον γιατρό της ομάδας, Γκάρι Ο'Ντρίσκολ, όταν συζητούσαν για το θέμα στο προπονητικό κέντρο.

Κώστας Ζάλιαρης