Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αλλαγή σχεδιασμού… στις αρχές της χρονιάς;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 από τη Μπράιτον στη πρεμιέρα της Premier League, όμως αυτό που προβληματίζει στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων» είναι η… μη ολοκλήρωση των μεταγραφικών υποθέσεων του Έρικ Τεν Χαγκ. 



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αλλαγή σχεδιασμού… στις αρχές της χρονιάς;
Κάθε αρχή και… δύσκολη για τη Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ. Παρά τα θετικά δείγματα που έδειξαν στη προετοιμασία τους οι «μπέμπηδες», δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή του στο «Όλντ Τράφορντ», γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τους «γλάρους» του Γκρέιαμ Πότερ.

Βέβαια, η «ρίζα» του προβλήματος δεν είναι μόνο το κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά η μεταγραφική απραγία προς το προπονητή από την διοίκηση. Όπως είναι λογικό, ο Τεν Χαγκ δεν είναι «μάγος», όταν ήρθε στο Μάντσεστερ, είχε συμφωνηθεί να γίνουν μεταγραφές που χρειαζόντουσαν (και χρειάζονται) για την ομάδα, αλλά μέχρις στιγμής, δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις στο σημείο που «πονάει» περισσότερο η Γιουνάινεντ, στο κέντρο.

Δίχως αμφιβολία, ο Ολλανδός τεχνικός έχει ως διακαή πόθο την αγορά του Φρένκι Ντε Γιονγκ από την Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό το σενάριο, μαζί πια… επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ευθύνεται κανείς από την διοίκηση της Γιουνάιτεντ που δεν θέλει ο πρώην μέσος του Άγιαξ να πάρει μεταγραφή σε ομάδα που αγωνίζεται στο Europa League, αλλά λύση δεν αποτελεί κι όλας αυτή του Αντριέν Ραμπιό (ο οποίος έχει… ιστορικό με τσακωμούς με συμπαίκτες του), σε ένα ήδη «επιβαρυμένο» κλίμα, που δυστυχώς υπάρχει ακόμα στους «κόκκινους διαβόλους»

Φοίβος Πεφάνης