Λίβερπουλ: Η πρώτη ομάδα του Big 6 με ισοπαλία σε πρεμιέρα μετά από τέσσερα χρόνια!

Το πόσο δύσκολη και απρόβλεπτη είναι η Premier League φανερώθηκε προφανώς από την 1η αγωνιστική! Η Λίβερπουλ δεν κέρδισε τη Φούλαμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από τη Μπράιτον και κάπως έτσι, η πρεμιέρα για τις ομάδες του Big 6 αποδείχθηκε η δεύτερη πιο «φτωχή» σε συγκομιδή βαθμών, μετά από αυτή της σεζόν 2017-18, με τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ να «σπάνε» και μία παράδοση που καλά κρατούσε από το 2018!



Λίβερπουλ: Η πρώτη ομάδα του Big 6 με ισοπαλία σε πρεμιέρα μετά από τέσσερα χρόνια!

Η Premier League επέστρεψε. Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του πλανήτη είναι και πάλι στους δέκτες μας και όσα είδαμε στην πρεμιέρα, μας προϊδεάζουν για μία μεγάλη «μάχη», τόσο για τη μάχη του τίτλου, με τη Σίτι να είναι σαφώς το φαβορί με τέσσερις κατακτήσεις την τελευταία πενταετία, όσο και για αυτές της τετράδας και του υποβιβασμού.

Το απρόβλεπτο στοιχείο της πρώτης αγωνιστικής συνοψίστηκε στις αναμετρήσεις της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ δεν ξεκίνησαν με το «δεξί», για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2017-18, όπου και πάλι είχαν δει τον νυν προπονητή της Φούλαμ και πρώην του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, να τους σταματά, με 3-3 στην έδρα της Γουότφορντ.

Το φετινό 2-2 έμοιαζε ιδιαίτερα απρόσμενο ωστόσο και η Λίβερπουλ πήρε μόλις έναν βαθμό από την επίσκεψή της στο «Κρέιβεν Κότατζ», στην 4η συνεχόμενη φορά που ξεκινά την σεζόν απέναντι σε ομάδα που ανέβηκε στην Premier League.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός πως η Λίβερπουλ είναι η πρώτη ομάδα από τις κορυφαίες του «Νησιού» που αναδεικνύεται ισόπαλη σε πρεμιέρα, μετά από πέντε χρόνια. Δηλαδή από το ματς του 2017 με την Γουότφορντ και έπειτα, κανένας σύλλογος του Big 6, είχε φύγει από πρεμιέρα με έναν βαθμό.

Άπαντες, είτε κέρδιζαν είτε έχαναν, με την Άρσεναλ να έχει δύο ήττες την τελευταία πενταετία και η Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από μία η κάθε μια!

Μία ημέρα μετά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από τη Μπράιτον στο «Όλντ Τράφορντ». Μία ήττα που σηματοδότησε τρία πράγματα. Πως ο Έρικ Τεν Χαγκ είναι ο πρώτος προπονητής της που ξεκινά με ήττα μετά τον Λουίς Φαν Χάαλ, πως οι «κόκκινοι διάβολοι» χάνουν το πρώτο και το τελευταίο ματς δύο διαφορετικών σεζόν, για πρώτη φορά μετά τη χρονιά του υποβιβασμού τους (1973-74) και πως η Μπράιτον κέρδισε για πρώτη φορά στο «σπίτι» της αντιπάλου της, σε ολόκληρη την ιστορία της!

Τι σημαίνει όμως πρακτικά πως και οι δύο δεν κέρδισαν στην πρεμιέρα; Σημαίνει πως το όριο συγκομιδής βαθμών των ομάδων του Big 6 περιορίστηκε αισθητά και πως η πρώτη αγωνιστική που παρακολουθήσαμε είναι η δεύτερη πιο «φτωχή» σε βαθμούς για τους «μεγάλους» την τελευταία πενταετία!

Η χειρότερη από το 2018-19 και έπειτα είναι η περσινή χρονιά, με 12 βαθμούς συγκομιδή, έναντι 13ων φέτος, ενώ οι εναπομείναντες χαρακτηρίζονται από… ισοπαλία, καθώς μιλάμε για 15 βαθμούς και από μία ήττα κάθε χρονιά για τις ομάδες του Big 6, στην πρώτη στροφή της σεζόν.

Δείτε αναλυτικά την συγκομιδή βαθμών του Big 6 στις προηγούμενες «πρεμιέρες»:

2021-22: 12, μία ήττα της Σίτι από την Τότεναμ με 1-0, μία ήττα της Άρσεναλ από την Μπρέντφορντ με 2-0

2020-21: 15, μία ήττα της Τότεναμ από την Έβερτον με 1-0

2019-20: 15, μία ήττα της Τσέλσι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0

2018-19: 15, μία ήττα της Άρσεναλ από Μάντσεστερ Σίτι με 2-0

 

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας 2021-22 για το Big 6:

Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2

Φούλαμ – Λίβερπουλ 2-2

Τότεναμ – Σαουθάμπτον 4-1

Έβερτον – Τσέλσι 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-2

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Δημήτρης Μανάκος