Ο Τιάγκο Σίλβα, η εμπιστοσύνη στον Ζορζίνιο και το βραβείο του Man of the Match

Ο Τιάγκο Σίλβα ήταν ο κορυφαίος στο γήπεδο, στη νίκη (1-0) της Τσέλσι απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», συνείσφερε στη διατήρηση της απαραβίαστης εστίας και μάλιστα, τη στιγμή που ο Ζορζίνιο ήταν έτοιμος για την εκτέλεση του πέναλτι, ο Βραζιλιάνος ήταν απόλυτα σίγουρος για τον συμπατριώτη του και δεν κοίταζε καν. 



Ο Τιάγκο Σίλβα, η εμπιστοσύνη στον Ζορζίνιο και το βραβείο του Man of the Match

Ο Σίλβα έχει πλέον νέο παρτενέρ στο κέντρο των μετόπισθεν των «μπλε», με τον Κουλιμπαλί να κάνει ήδη τον κόσμο της ομάδας να ξεχάσει τον Ρούντιγκερ. 

Ο δυναμισμός και η ποιότητα του Σενεγαλέζου δίνουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και αντοχή στον Τιάγκο Σίλβα, που με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ πήρε και το πρώτο βραβείο Man of the Match. 

Είχε 3/4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 3 παρεμβάσεις, 4 απομακρύνσεις της μπάλας, 9 μακρινές μπαλιές, ολοκλήρωσε 62 μεταβιβάσεις και σε όλα αυτά τα στοιχεία ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του. 

Τη στιγμή που ο Ζορζίνιο είχε στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα για να εκτελέσει το πέναλτι με το οποίο το σύνολο του Τούχελ πήρε και τη νίκη, ο Σίλβα δεν κοιτούσε καν και έδειχνε να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον συμπατριώτη του, παρά τον... εφιάλτη του 2021 στον τελικό του Euro. 

Και για όσους το ξεχνούν, σε λίγο καιρό κλείνει τα 38 έτη ζωής, βρίσκεται στην Πρέμιερ Λιγκ, αντιμετωπίζει ταχύτατους και δυνατούς επιθετικούς και τα καταφέρνει περίφημα... 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης