Μικέλ Αρτέτα: Τέταρτη πρεμιέρα με την Άρσεναλ, κόντρα στην ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες απέναντί του!

Η μεγάλη ώρα για το πρώτο ματς της φετινής Premier League έφτασε, με τον Μικέλ Αρτέτα να προετοιμάζει την Άρσεναλ για το δύσκολο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας. Είναι η 4η φορά που ο Ισπανός ξεκινά μία σεζόν με τους «κανονιέρηδες», τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, με απολογισμό, μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα!



Μικέλ Αρτέτα: Τέταρτη πρεμιέρα με την Άρσεναλ, κόντρα στην ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες απέναντί του!

Τεράστιες είναι οι προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει οι εμφανίσεις της Άρσεναλ στους φίλους της, με τα φιλικά προετοιμασίας να αποδεικνύονται εξαιρετικά και τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να έχει γίνει ήδη το αγαπημένο παιδί της εξέδρας, έχοντας σκοράρει επτά φορές με τη νέα του ομάδα, λίγες εβδομάδες μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής.

Ωστόσο, το βασικό ζητούμενο για τον Μικέλ Αρτέτα είναι να πείσει τους ποδοσφαιριστές του να ξεχάσουν την προετοιμασία και τις μεγάλες νίκες που σημείωσαν απέναντι σε Έβερτον, Τσέλσι και Σεβίλλη, δίχως μάλιστα να δεχθούν γκολ, και να στρέψουν την προσοχή τους στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς απέναντι στη Κρίσταλ Πάλας.

Ένα ματς «παγίδα», αν αναλογιστεί κανείς πως η Άρσεναλ δεν έχει κερδίσει ακόμη ως προπονητή τον Πατρίκ Βιεϊρά, μετά τα περσινά 2-2 στο «Έμιρεϊτς» και την ήττα με 3-0 στο «Σέλχαρστ Παρκ», όπου φιλοξενείται και πάλι, σε λιγότερο από ένα εξάμηνο.

Άλλες ισορροπίες, διαφορετικές συνθήκες, πρώτη αγωνιστική, αλλά η Πάλας είναι πάντα μία ομάδα που εγκυμονεί κινδύνους και ο Μικέλ Αρτέτα οφείλει να αποδειχθεί συνεπής στην 4η του πρεμιέρα με την Άρσεναλ, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Η πρώτη ήταν στην σεζόν 2012-13, με το 0-0 απέναντι στη Σάντερλαντ, η δεύτερη πριν από δύο χρόνια με την εκτός έδρας νίκη με 3-0 απέναντι στη Φούλαμ και η τρίτη η περσινή κόντρα στη Μπρέντφορντ, η οποία σηματοδότησε και την πρώτη του ήττα σε πρώτη αγωνιστική!

Το εν λόγω «στραπάτσο» δεν θέλει να επαναληφθεί λοιπόν ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος αντιμετωπίζει την ομάδα με την οποία έχει περισσότερες φορές ισόπαλος από κάθε άλλη της φετινής Premier League (1-3-1).

Θα επιστρέψει στις νικηφόρες πρεμιέρες η Άρσεναλ μετά από δύο χρόνια ή η 4η φορά που ο Αρτέτα συμμετέχει σε «πρεμιέρα» της ομάδας του (όλες εκτός έδρας), θα αποτελεί ένα replay του περσινού ματς της Παρασκευής; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος