Σμάιχελ – Ράμσεϊ: Στη Νις θα συζητάνε για εκείνα τα… Άρσεναλ – Λέστερ της διετίας 2016-17! (vids)

Μπορεί να μην θυμούνται πολλοί πως ο Άαρον Ράμσεϊ δεν έχει χάσει από τον Σμάιχελ με την Άρσεναλ και πως ο Δανός δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Ουαλία, όμως γεγονός είναι πως και οι δύο συνυπήρξαν στην Premier League, στο εντυπωσιακό παραμύθι της Λέστερ. Τότε που τα… Άρσεναλ – Λέστερ είχαν τεράστια σημασία και πλέον θα συζητιούνται επί γαλλικού εδάφους, με τους δυο τους να συνυπάρχουν στη Νις!



Σμάιχελ – Ράμσεϊ: Στη Νις θα συζητάνε για εκείνα τα… Άρσεναλ – Λέστερ της διετίας 2016-17! (vids)

Πέρασαν έξι χρόνια από την εντυπωσιακή σεζόν του πρωταθλήματος της Λέστερ. Τότε που με πρωταγωνιστή τον Κάσπερ Σμάιχελ, τον Μόργκαν, τον Ντρίνκγουότερ, τον Καντέμ τον Μαχρέζ και τον Βάρντι, με μαέστρο της «μπάντας» τον Κλαούντιο Ρανιέρι και ένα συγκλονιστικό «Κινγκ Πάουερ», οι «αλεπούδες» ολοκλήρωσαν το πιο… απίθανο παραμύθι στην ιστορία της Premier League.

Η μοναδική ομάδα που διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι τέλους ήταν η Άρσεναλ. Αυτή κέρδισε δύο φορές την Λέστερ, πράγμα που δεν κατάφερε καμία άλλη. Ουδείς μπορεί μάλιστα να ξεχάσει την δεύτερη αναμέτρηση στο «Έμιρεϊτς», με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με πέναλτι και τον Ντάνι Γουέλμπεκ να ολοκληρώνει μία επική ανατροπή, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μεσούτ Εζίλ.

Λίγους μήνες μετά, η Λέστερ μεταβαίνει και πάλι στο Βόρειο Λονδίνο, μεθυσμένη από την περσινή σεζόν, για να συναντήσει την Άρσεναλ στην 1η αγωνιστική. Ο Λακαζέτ πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα από νωρίς, αλλά το βράδυ δεν εξελίσσεται καλά για τους γηπεδούχους, που βρίσκονται πίσω στο σκορ μέχρι το 80ο λεπτό, από μία φοβερή Λέστερ, που μοιάζει να έχει και πάλι τον τρόπο.

Όλα αυτά μέχρι να αλλάξει τον ρυθμό ο Άαρον Ράμσεϊ. Ισοφαρίζει έπειτα από μαγική μπαλιά του Τσάκα και η Άρσεναλ επικρατεί και πάλι στο φινάλε, χάρη στην φανταστική κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού που ο Σμάιχελ δεν μπορεί να εξουδετερώσει.

Επικές στιγμές ξανά στο «Έμιρεϊτς», με φόντο δύο αντιπάλους, τον Σμάιχελ και τον Ράμσεϊ, που πλέον θα είναι συμπαίκτες στη Νις. Ο πρώτος δεν κέρδισε ποτέ τον δεύτερο στην Premier League, ο δεύτερος δεν μπόρεσε να κερδίσει επίσης ποτέ τον Δανό σε εθνικό επίπεδο, σε τρεις αναμετρήσεις, και τώρα θα «παλεύουν» για τον ίδιο στόχο.

Όπως και να έχει, ο κύκλος του Σμάιχελ στην Λέστερ «έκλεισε», με τον Ράμσεϊ να τον ακολουθεί στην Ligue 1 και τους δυο τους να έχουν να… συζητάνε, για εκείνα τα Άρσεναλ – Λέστερ, που δύσκολα θα ξεχαστούν!

Δημήτρης Μανάκος