Καταιγιστική Άρσεναλ, χατ-τρικ ο Ζεσούς και «εξάρα» στην Σεβίλλη! (vids)

Μπορεί να μιλάμε για ακόμη ένα φιλικό προετοιμασίας της Άρσεναλ, το πρώτο στο «Έμιρεϊτς», όμως οι «κανονιέρηδες» δεν αντιμετώπισαν διόλου έτσι την αναμέτρηση. Επικράτησαν με 6-0 της Σεβίλλης, όντες καταιγιστικοί και με έναν απίθανο Γκαμπριέλ Ζεσούς, που πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ με την φανέλα τους!



Καταιγιστική Άρσεναλ, χατ-τρικ ο Ζεσούς και «εξάρα» στην Σεβίλλη! (vids)

Τι και αν ήταν φιλικό, που διοργανώνεται στα πλαίσια του Emirates Cup; Η Άρσεναλ αντιμετώπισε πολύ πιο σοβαρά την αναμέτρηση και διέλυσε… κυριολεκτικά την Σεβίλλη με 6-0, έχοντας στις τάξεις της έναν απίθανο Γκαμπριέλ Ζεσούς σε ημιάγρια κατάσταση.

Η εξέλιξη του ματς έγινε ευδιάκριτη από το πρώτο κιόλας εικοσάλεπτο. Ο Μπουκάγιο Σάκα κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, στο 10ο λεπτό της συνάντησης, τρία λεπτά μετά ο Ζεσούς πέτυχε το πρώτο του γκολ στο «Έμιρεϊτς» από κοντά, έπειτα από σέντρα του Τσάκα και ασταθή απομάκρυνση του Μπόνο και στο 15’, ο Μαρτινέλι βρήκε στο βήμα τον Βραζιλιάνο επιθετικό και αυτός ολοκλήρωσε εξαιρετικά την φάση, δίνοντας από νωρίς διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Σάκα έκανε το 4-0, έπειτα από τραγικό λάθος του γκολκίπερ της Σεβίλλης, ενώ μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, οι «κανονιέρηδες» δεν απειλήθηκαν καθόλου και συνέχιζαν να πιέζουν, με στόχο να κάνουν ό,τι δεν μπόρεσαν πέρυσι σε εντός έδρας ματς τους… Να πετύχουν δηλαδή 5+ γκολ στο πρώτο μέρος στο «Έμιρεϊτς».

Τον δείκτη του σκορ μεγάλωσε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς με την συμπλήρωση 70 λεπτών, και πάλι από κοντά, έπειτα από τελείωμα του Γκάμπριελ και απάντηση του Μπόνο πάνω στην γραμμή και κάπως έτσι ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, ολοκλήρωσε το πρώτο του χατ-τρικ με την φανέλα της Άρσεναλ.

Το εντυπωσιακό απόγευμα της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα τελείωσε ο Έντι Ενκέτια, που αντικατέστησε τον Ζεσούς και πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, σε μία εξαιρετικά εκτελεσμένη αντεπίθεση των γηπεδούχων, με ασίστ του Μαρτινέλι και τελείωμα του νεαρού επιθετικού σε κενή εστία.

Δημήτρης Μανάκος