Γκουαρδιόλα για την περίοδό του στη Σίτι: «Είμαι ερωτευμένος με την ομάδα, είναι η οικογένειά μου»!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανοίχθηκε σε συνέντευξη της Μάντσεστερ Σίτι για τα επτά χρόνια στους «πολίτες» και μίλησε για τους ποδοσφαιριστές του, τους φιλάθλους, τις αποχωρήσεις, τις μεταγραφές και τον… χαμένο τελικό του Champions League ενάντια στην Τσέλσι. 



Γκουαρδιόλα για την περίοδό του στη Σίτι: «Είμαι ερωτευμένος με την ομάδα, είναι η οικογένειά μου»!

 

Επτά υπέροχα χρόνια από τον Πεπ Γκουαρδιόλα στη Σίτι γεμάτα με ξεχωριστές στιγμές και ουκ ολίγα τρόπαια! Κάπως έτσι, ο σύλλογος τον φιλοξένησε για μία ανάδρομη αυτών των τελευταίων ετών στην αγγλική ομάδα και για να μοιραστεί τις εμπειρίες του. 

Αναλυτικά, μίλησε για:

Τον χαμένο τελικό Champions League: 

«Όλες οι αποφάσεις ήταν δικές μου και δεν μετανιώνω για αυτές. Η αίσθησή μου ήταν να ξεκινήσω αυτούς που ξεκίνησα. Παρά την ήττα, έχω πολύ καλές μνήμες από τον τελικό της Πορτογαλίας και δεν νομίζω πως είναι αποτυχία να τερματίσεις δεύτερος στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη». 

Τον τρόπο παιχνιδιού του:

«Δεν θα αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού μας. Έχει δουλέψει πολύ καλά τις τελευταίες σεζόν και δεν υπάρχει λόγος. 

Αποχωρήσεις Στέρλινγκ και Ζιντσένκο: 

«Ο Ραχίμ είναι ένας πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής που μας βοήθησε με τα τρεξίματά και την εκρηκτικότητά του. Τι να πω, τον είδα να μεγαλώνει στο σύλλογο και να έχει φιλοδοξίες, να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ. 

Ο Όλεξ (Ζιντσένκο) ήρθε από την Ουκρανία πολύ μικρός. Ήταν δανεικός στην Ολλανδία και ήθελα να τον στείλω εκ νέου δανεικό, αλλά ο ίδιος μου είπε πως θέλει να μείνει. Όταν όλοι κοιμόντουσαν αυτός ήταν στο γυμναστήριο». 

Μεταγραφές:

«Θέλω οι Χάαλαντ, Ορτέγκα και Φίλιπς να ενταχθούν γρήγορα στην ομάδα και να μπουν σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουν και ευγνώμων που βρίσκονται μαζί μας». 

 

 

Φοίβος Πεφάνης