Μπορεί το «momentum» της Νιούκαστλ να την οδηγήσει στην Ευρώπη;

Σε 10 μέρες η Νιούκαστλ θα ξεκινήσει από την αρχή την πρώτη της χρονιά με τους νέους ιδιοκτήτες στο τιμόνι, επιστρέφοντας στο «St James’ Park» και ελπίζοντας να συνεχιστεί αυτό το σερί που δημιούργησε με τον Έντι Χάου προς τα τέλη της σεζόν.   



Μπορεί το «momentum» της Νιούκαστλ να την οδηγήσει στην Ευρώπη;

Οι «καρακάξες» πέρασαν μία πολύ περίεργη περσινή σεζόν, καθώς επέστρεψαν στον παράδεισο από την κόλαση, τερματίζοντας στην 11η θέση. Δίχως αμφιβολία, η επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς οφείλεται στους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες, τον Έντι Χάου και στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. 

Ωστόσο, μπορεί η Νιούκαστλ να ελπίζει στην πρώτη 7άδα από τη νέα σεζόν; Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, συγκεκριμένα σε 10 μέρες από σήμερα, ξεκινάει η Premier League για τους «Magpies», στο σπίτι τους, απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία. 

Μέχρις στιγμής οι «καρακάξες» έχουν ενισχυθεί στο σημείο που «πόνεσαν» περισσότερο, στην άμυνα. Αγοράζοντας τους Νικ Πόουπ και Σβεν Μπότμαν, ενώ επισημοποιήθηκε και η αγορά του Ματ Τάργκετ από την Άστον Βίλα. Ωστόσο, αναμένεται και ενίσχυση στην επιθετική γραμμή. Βάση των επιδόσεων του δεύτερου μισού από την ομάδα και με πιθανή άφιξη ενός επιθετικού, είναι εφικτή ακόμα και η 7η θέση για την Νιούκαστλ που θα την οδηγήσει στο Europa Conference League;

Ο στόχος της διοίκησης σαφώς και είναι αυτός, η καθιέρωση στην Ευρώπη και μεθοδικά αυτή της 4άδας, με την κατάλληλη οικονομική ενίσχυση. Βέβαια, θα πρέπει να δούμε το πρώτο δείγμα της Νιούκαστλ, αλλά άμα κάτι μας έχει επιβεβαιώσει η ομάδα του Χάου είναι πως άμα αποκτήσει ψυχολογία τότε δεν τη σταματάει… κανείς!

Φοίβος Πεφάνης