Διέλυσαν την Σουηδία και πέρασαν στον τελικό οι «λέαινες»! (vid)

Μία Αγγλία από άλλον… πλανήτη έκανε την εμφάνισή της απέναντι στην Σουηδία στον ημιτελικό του EURO 2022, με τις «λέαινες» να επικρατούν με 4-0 και να φτάνουν ως το τέλος της εν λόγω διοργάνωσης, για 3η φορά στην ιστορία τους!



Διέλυσαν την Σουηδία και πέρασαν στον τελικό οι «λέαινες»! (vid)

Κορίτσια για φίλημα είναι αυτά της Αγγλίας που κατάφεραν για 3η φορά να φτάσουν στον μεγάλο τελικό του EURO και για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Τα είχαν καταφέρει το 1984, όταν και είχαν ηττηθεί από τη σημερινή τους αντίπαλο, το 2009 και πλέον το 2022, με χαρακτηριστική άνεση, πραγματοποιώντας την 11η σερί τους νίκη και κερδίζοντας με 4-0 την Σουηδία, που μετά την Γερμανία είναι ο «κακός τους δαίμονας».

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι η Αγγλία είχε κερδίσει μέχρι σήμερα μόλις τρεις φορές την Σουηδία, σε όλες τις διοργανώσεις, σε 26 ματς, έχοντας ηττηθεί σε 15 περιπτώσεις. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως στο «Bramall Lane», με την παράδοση να «σπάει» και τις «λέαινες» να συνεχίζουν μέχρι το τέλος.

Το σκορ άνοιξε η… συνήθης ύποπτη. Η Μπέθανι Μιντ, η οποία στο 34ο λεπτό, πήρε την μπάλα, γύρισε και ολοκλήρωσε άψογα την φάση, ούσα πλέον η πρώτη σκόρερ της χώρας της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβάνοντας το όνομά της και στην κατάταξη των ανδρών, καθώς ουδείς έχει πετύχει πάνω από… 6! Όσα δηλαδή αυτή φέτος…

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 1-0 και την Αγγλία να έχει 66% κατοχή της μπάλας και εν συνεχεία ξεκίνησε το… πάρτι.  Η Μπρονζ έκανε το 2-0, τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Ρούσο «κλείδωσε» τη νίκη στο 68' με απίστευτο τακουνάκι και η Κίρμπι της Τσέλσι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, πετυχαίνοντας το 2ο γκολ της στο τουρνουά, μετά το 5-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας.

Κάπως έτσι, οι «λέαινες» απέκλεισαν και δεύτερη ομάδα με υψηλούς στόχους, μετά το φαβορί, την Ισπανία και τον «κακό τους δαίμονα», την Σουηδία και αναμένουν το αποτέλεσμα της Γαλλίας με την Γερμανία, για να μάθουν ποια εκ των δύο θα την πλαισιώσει στον τελικό του Wembley, στις 31 του μηνός!

Δημήτρης Μανάκος