Μάρκος Αλόνσο: Ένας (αμυντικός) «μαέστρος» της ισπανικής σχολής!

Ο Μάρκος Αλόνσο θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την ομάδα της Τσέλσι, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι έχει προσφέρει ο Ισπανός στους «μπλε» αυτή την εξαετία, ως ένα από τα πιο μοντέρνα μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 



Μάρκος Αλόνσο: Ένας (αμυντικός) «μαέστρος» της ισπανικής σχολής!

Τέλη Αυγούστου του 2016 η Τσέλσι προχωράει στη μεταγραφική κίνηση του Μάρκος Αλόνσο από την Φιορεντίνα. Έναν ποδοσφαιριστή που είχε εμπειρία από το αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς είχε αγωνιστεί με τις φανέλες των Σάντερλαντ και Μπόλτον, ωστόσο δεν μπορούσε να θεωρηθεί η «κλασική» μεταγραφή… Τσέλσι. 

Παρόλα αυτά, από την πρώτη του μόλις σεζόν στο «Στάμφορντ Μπριτζ», εκείνος… πέταξε! Συγκεκριμένα, σε 31 συμμετοχές για την Premier League σκόραρε έξι φορές και μοίρασε τρεις ασίστ. Ήταν ένα «πολυεργαλείο» της εποχής που αγωνιζόταν σε άμυνα και βοήθαγε αρκετά και στην επίθεση. 

Εξάλλου, αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από τους αριθμούς του στον σύλλογο, που φτάνουν τα 29 γκολ και τις 23 ασίστ. Μάλιστα, έχει κατακτήσει και έξι διαφορετικούς τίτλους με την φανέλα της αγγλικής ομάδας, όπως την Premier League, FA Cup, UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup, Champions League και Europa League!

Στα 31 του έτη πια, είναι η καλύτερη στιγμή να αποχαιρετίσει τους «μπλε» για να γυρίσει στην πατρίδα, αλλά θα τον θυμούνται στην Αγγλία για την εποχή Κόντε, τα γκολ-φάουλ και το χαμόγελό του!

Φοίβος Πεφάνης