Ο Ζεσούς προσαρμόστηκε γρήγορα στην Άρσεναλ και «πλήγωσε»… και σε φιλικό την αγαπημένη του αντίπαλο!

Μπορεί ο Γκαμπριέλ Ζεσούς να βρίσκεται μόλις μερικές ημέρες στις τάξεις της Άρσεναλ, όμως φαίνεται να έχει προσαρμοστεί απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού των «κανονιέρηδων». Μεγαλύτερη απόδειξη; Το γεγονός πως σκόραρε και πάλι απέναντι στην αγαπημένη του αντίπαλο, Έβερτον, ακόμη και αν μιλάμε για μία φιλική αναμέτρηση!



Ο Ζεσούς προσαρμόστηκε γρήγορα στην Άρσεναλ και «πλήγωσε»… και σε φιλικό την αγαπημένη του αντίπαλο!

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς ήρθε στην Άρσεναλ, για να της δώσει όσα δεν μπόρεσε να προσφέρει ο Αλεξάντερ Λακαζέτ πέρυσι. Τι σημαίνει αυτό; Ναι μεν ο Γάλλος ολοκλήρωσε την σεζόν με τέσσερα γκολ και εννέα ασίστ σε επίπεδο Premier League, αλλά αν αναλογιστεί κανείς πως το 50% αυτών επιτεύχθηκαν με πέναλτι, αντιλαμβάνεται πως το ζήτημα που αντιμετώπιζε σε open play, ήταν σημαντικό.

Κάπως έτσι, ο Μικέλ Αρτέτα ήθελε να προσθέσει στην φαρέτρα του ένα κλασσικό σέντερ φορ. Έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βγει εκτός περιοχής και να ζητήσει την μπάλα, αλλά πέραν τούτου, έχει μεγάλη ευχέρεια στο γκολ.

Έστρεψε την προσοχή του στον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο ίδιος γνώριζε πως στο Βόρειο Λονδίνο θα έβρισκε επιτέλους θέση βασικού και υπέγραψε στην Άρσεναλ ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, που τον καθιστά εκ των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών της τα τελευταία χρόνια.

Λίαν συντόμως, ξεκίνησε να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για χάρη του. Ναι, των 45 εκατομμυρίων που χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της η ομάδα του Αρτέτα, προκειμένου να τον συμπεριλάβει μέσα στις πέντε πιο ακριβές κινήσεις στην ιστορία της.

Σκόραρε στο ντεμπούτο του δις, συμμετείχε σε ακόμη δύο γκολ της Άρσεναλ, αλλά πολύ μεγαλύτερη απόδειξη της άμεσης προσαρμογής του, ήταν η πρώτη του εμφάνιση ως βασικός στο φιλικό με την Έβερτον.

Εκεί δηλαδή που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, για να μοιράσει και ασίστ μερικά λεπτά αργότερα, στον Μπουκάγιο Σάκα, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε περίοδο προετοιμασίας και πανηγύρισε… τηλεφωνικά!

Ο Ζεσούς φαίνεται πως είναι το κομμάτι που έλειπε από την Άρσεναλ και πως ό,τι έκανε στη Μάντσεστερ Σίτι, είναι ικανός να προσδώσει και στο Βόρειο Λονδίνο. Το 9ο γκολ του κόντρα στα «ζαχαρωτά» σε 11 ματς, είτε επίσημα, είτε φιλικά, το αποδεικνύει περίτρανα.

Ο Βραζιλιάνος είναι πλέον… gunner και οι δύο, πρώτες του εμφανίσεις το πιστοποιούν. Αν είναι έτσι το ξεκίνημα, σε περίοδο προετοιμασίας, πώς θα είναι η συνέχεια; Αναρωτιέται και αναμένει η Άρσεναλ, μπορεί να «φοβάται» και πάλι η Έβερτον, που αποτελεί και την… αγαπημένη αντίπαλο του Γκαμπριέλ Ζεσούς!

Δημήτρης Μανάκος