Μπότμαν – Μπερν: Το κεντρικό δίδυμο της Νιούκαστλ απέχει τρία μέτρα από το έδαφος!

Μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά η Νιούκαστλ, με την εξαιρετική αγορά του Σβεν Μπότμαν ψήλωσε κατά πολύ το κέντρο άμυνάς της! Στο ντεμπούτο του Ολλανδού με τα χρώματα των «καρακαξών», αυτό φάνηκε πολύ. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Νταν Μπερν τον πλαισίωσε, με τους δυο τους να ξεπερνούν αθροιστικά τα… τρία μέτρα σε ύψος!



Μπότμαν – Μπερν: Το κεντρικό δίδυμο της Νιούκαστλ απέχει τρία μέτρα από το έδαφος!

Ο ένας είναι 1,98 και αποκτήθηκε από την Μπράιτον τον Ιανουάριο, όντας εκ των πρώτων μεταγραφών της Νιούκαστλ, υπό το διοικητικό καθεστώς των Σαουδαράβων. Προφανώς και αναφερόμαστε στον Νταν Μπερν, ο οποίος δύσκολα λησμονείται από τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου, μιας και είναι ένας πραγματικός… γίγαντας, του οποίου η βασική θέση είναι… αριστερό μπακ! Απίστευτο και όμως αληθινό.

Ωστόσο, ο Μπερν βρήκε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», κάποιον που μπορεί να συνεννοείται διά… αέρος. Τι εννοούμε με αυτό; Ο Σβεν Μπότμαν εντάχθηκε επίσης στο ρόστερ της Νιούκαστλ και παρά το γεγονός πως τον ήθελε και η Μίλαν, ο Ολλανδός επέλεξε να αγωνιστεί στην Premier League.

Το ντεμπούτο του πλέον είναι γεγονός! Χρησιμοποιήθηκε από τον Έντι Χάου στο δεύτερο μέρος του φιλικού με τη Μόναχο 1960 και οι «καρακάξες» διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους (3-0). Πώς να μην το κάνουν άλλωστε όταν δεσπόζουν τόσο πολύ… υψομετρικά στο κέντρο της άμυνάς τους;

Ο Μπότμαν βρέθηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο με τον Μπερν και η εικόνα «μιλά» από μόνη της. Μαζί, κάνουν αθροιστικά κάτι μη… ανθρώπινο! Ξεπερνούν τα 3 μέτρα σε ύψος. Και αυτό το δίδυμο θα συνυπάρχει κατά γενική ομολογία στη Νιούκαστλ, έχοντας επιλεγεί συνειδητά με προσόν του το ψηλό παιχνίδι!

Δημήτρης Μανάκος