Ο Τεν Χαγκ διέψευσε τη φράση «κάθε αρχή και δύσκολη» αλλά… έχει δουλειά ακόμα!

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο τιμόνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Έρικ Τεν Χαγκ, επικρατώντας της Λίβερπουλ στο φιλικό της Ταϊλάνδης με 4-0. Μία αναμέτρηση που σίγουρα, δεν ήταν επίσημη, αλλά το ψυχολογικό «boost» που έδωσε στην ομάδα και τους παίκτες της είναι μεγάλο!



Ο Τεν Χαγκ διέψευσε τη φράση «κάθε αρχή και δύσκολη» αλλά… έχει δουλειά ακόμα!

Μπορεί η Λίβερπουλ να μην «καιγόταν» για το φιλικό του Μπανγκόνγκ και αυτό να φάνηκε από τις επιλογές του Γιούργκεν Κλοπ, ωστόσο στο αντίπαλο στρατόπεδο, σε αυτό της Γιουνάιτεντ η κατάσταση δεν ήταν ακριβώς η ίδια. Αρχικά, η αναμέτρηση αυτή ήταν η πρώτη του Τεν Χαγκ στο πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» και μετά από μία κάκιστη σεζόν σε Ευρώπη και Αγγλία, η ομάδα είναι «υποχρεωμένη» να επιστρέψει σιγά-σιγά στο κορυφαίο επίπεδο.

Παράλληλα, ποδοσφαιριστές της που είχαν ανάγκη να αποκτήσουν και πάλι αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, με τους Τζέιντον Σάντσο, Φρεντ και Αντονί Μαρσιάλ να βάζουν την μπάλα στο… πλεκτό. Δίχως καμία αμφιβολία, ο πρώην εξτρέμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι το μεγάλο «στοίχημα», διότι ο Ολλανδός τεχνικός θα στηριχθεί πάνω του και θα χρειαστεί να ανεβάσει την επίδοσή του αλλά και τους αριθμούς του, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν.

Επίσης δεν αποκλείεται και ο Μαρσιάλ να πάρει μία ακόμα ευκαιρία άμα συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα στα φιλικά. Σαφώς και είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά κάθε προπονητής θα προτιμούσε να κερδίσει τον πρώτο του φιλικό αγώνα παρά να ηττηθεί. Χρειάζεται δουλειά η Γιουνάιτεντ, αλλά ο Τεν Χαγκ δείχνει να έχει τη θέληση για να την κατευθύνει, με την πάροδο του χρόνου, στις… δόξες!

 

 

Φοίβος Πεφάνης