Η μεταγραφική πολιτική της Μπράιτον και της Μπρέντφορντ δείχνουν την… ιδιαιτερότητα της Premier League!

Η Premier League είναι το πιο ακριβό πρωτάθλημα του κόσμου! Είναι δεδομένο. Πώς μπορεί να το αμφισβητήσει κάποιος άλλωστε, όταν σε αυτό αγωνίζονται ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Τζακ Γκρίλις, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Ωστόσο, όπως είναι λογικό, υπάρχουν και ομάδες που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν στο ρόστερ τους… σταρ. Και τι κάνουν; Επενδύουν στα μπακ τους, με την Μπράιτον και την Μπρέντφορντ να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα!



Η μεταγραφική πολιτική της Μπράιτον και της Μπρέντφορντ δείχνουν την… ιδιαιτερότητα της Premier League!

Ο Άαρον Χίκεϊ αποτελεί και επίσημα την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπρέντφορντ. Για χάρη του, δαπανήθηκαν 22 εκατομμύρια λίρες, πράγμα που σηματοδότησε το απόλυτο ρεκόρ για την ομάδα που έκανε περισσότερο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στην Premier League από οποιαδήποτε άλλη!

Τον πρώτο χρόνο κατάφερε να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με αρκετά μεγάλη ευκολία και πλέον αποφάσισε να ξεπεράσει τον εαυτό της. Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύει η συμφωνία με τον Χίκεϊ, ο οποίος αν και δεν αποτελεί μεγάλο όνομα, απασχόλησε έντονα την Άρσεναλ, αλλά οι «μέλισσες» απέσπασαν την υπογραφή του.

Η Μπρέντφορντ είναι το τέλειο παράδειγμα μίας ομάδας που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει σταρ. Ούτε το brand name της την εξυπηρετεί σε αυτό, ούτε οι στόχοι που οριοθετεί την δεδομένη χρονική στιγμή για το άμεσο μέλλον. Για τον λόγο αυτό, ξοδεύει προσεκτικά και η απόκτηση του Χίκεϊ το επιβεβαιώνει.

Κάτι τέτοιο, έκανε και η Μπράιτον πέρυσι, τέτοια εποχή. «Έσπασε» τον κουμπαρά και πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, με τον Μαρκ Κουκουρέγια να εντάσσεται στο ρόστερ της από την Ισπανία.

Μπορεί τα 25 εκατομμύρια να μην είναι πολλά, αναλογικά με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν γενικότερα στην Premier League, όμως η κίνηση ήταν πανέξυπνη. Ένα αριστερό μπακ με πολλές προοπτικές, που παίζει ολόκληρη την πλευρά και είναι εξαιρετικός τόσο στα ανασταλτικά, όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα.

Η χρονιά που πραγματοποίησε με τους «γλάρους» απέδειξε πως η Μπράιτον έπραξε σωστά στην περίπτωση του, ενώ και η λογική της διοίκησης μοιάζει απόλυτα δικαιολογημένη. Εισέπραξε 50 εκατομμύρια από τον Μπεν Γουάιτ και δαπάνησε τα… μισά για να φέρει ένα μπακ, που αισίως απασχολεί έντονα τη Μάντσεστερ Σίτι!

Τα δύο αυτά παραδείγματα, της Μπρέντφορντ και της Μπράιτον αναδεικνύουν και μία διαφορετική λογική στην Premier League! Ναι, υπάρχει η Μάντσεστερ Σίτι που αγόρασε τον Χάαλαντ και πέρυσι τον Τζακ Γκρίλις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Σάντσο, η Λίβερπουλ με τον Νούνιες και η Τσέλσι με τον Λουκάκου!

Προφανώς, οι ομάδες του Big 6 έχουν το περιθώριο να ξοδέψουν πολύ, αλλά υπάρχουν και αυτές που επιλέγουν να κινηθούν διαφορετικά και να κάνουν την υπέρβαση με τα… μπακ τους! Και στο φινάλε, η πολιτική της Μπράιτον και της Μπρέντφορντ, αποδίδει!

Δημήτρης Μανάκος