Πλατινί και Μπλάτερ βγήκαν «καθαροί» μετά από 7 χρόνια ερευνών για διαφθορά!

Έγινε κι αυτό! Μετά από 7 χρόνια ερευνών και ενασχόλησης με την υπόθεση, η Εισαγγελία της Ελβετίας έβγαλε καθαρούς τους Πλατινί και Μπλάτερ για την υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας!



Πλατινί και Μπλάτερ βγήκαν «καθαροί» μετά από 7 χρόνια ερευνών για διαφθορά!

Οι πρώην πρόεδροι των FIFA και UEFA είχαν κατηγορηθεί έπειτα από παράνομη (όπως είχε χαρακτηριστεί) πληρωμή που είχε εντοπιστεί μεταξύ τους, ύψους 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, δίχως να υπάρχει σαφής αιτιολόγηση της μεταφοράς των χρημάτων, πίσω στο 2011.

Τότε παρουσιάστηκε ως δωροδοκία, εκείνοι ανέφεραν ότι επρόκειτο για αμοιβή έπειτα από συμφωνημένη δουλειά και βρέθηκαν υποχρεωμένοι ν' ακολουθήσουν τις διαδικασίες με τη νομική οδό.

Έπειτα από 7 χρόνια ερευνών, η Εισαγγελία της Ελβετίας απεφάνθη πως Μπλάτερ και Πλατινί είναι καθαροί στην υπόθεση, με τον Γάλλο, άλλοτε πρόεδρο της UEFA να δηλώνει: «Θα συναντηθούμε ξανά, δεν θα παρατήσω την προσπάθεια να καθαρίσει τελείως το όνομά μου...».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπλάτερ, που ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, είναι κατηγορούμενος και για παράνομο χρηματισμό 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Αυτά τα είχε υπό τον έλεγχό του ο τότε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος πριν το συνέδριο της FIFA ήταν ανάμεσα σε αυτούς που συνέλαβε η αστυνομία στο ξενοδοχείο όπου είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη της για να συνεδριάσουν...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης