Γκάμπριελ Ζεσούς: Ο νούμερο-ένα στόχος του Αρτέτα θα «απογειώσει» την Άρσεναλ!

Ο Μικέλ Αρτέτα είχε θέσει από το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν ότι κύριος μεταγραφικός στόχος της Άρσεναλ θα είναι ο Γκάμπριελ Ζεσούς και πλέον η αποστολή εξετελέσθη! Τι σημαίνει αυτό όμως για την επιθετική γραμμή των «κανονιέρηδων» και γιατί ο 25χρονος Βραζιλιάνος αποτελεί την «τέλεια μεταγραφή»;  



Γκάμπριελ Ζεσούς: Ο νούμερο-ένα στόχος του Αρτέτα θα «απογειώσει» την Άρσεναλ!

Ένας «πρωταθλητής» προστίθεται στην επίθεση της Άρσεναλ! Ο Γκάμπριελ Ζεσούς άφησε την Μάντσεστερ Σίτι για να μετακομίσει στο Λονδίνο και μαζί του φέρνει έναν νέο αέρα στην επίθεση των «κανονιέρηδων». Το στυλ παιχνιδιού και οι ικανότητες του Βραζιλιάνου προσδίδουν στον Αρτέτα ένα «όπλο» που μπορεί να χρησιμοποιήσει με διαφορετικούς τρόπους για να φτάσει στο ίδιο αποτέλεσμα. Την «απογείωση» της τακτικής του.

Ο Γκάμπριελ Ζεσούς, μέσω των εμφανίσεων του στην Παλμέιρας «κέρδισε» το 2017 την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι. Εκεί δεν βρήκε τίποτα… έτοιμο και αναγκάστηκε να παλέψει πολύ ώστε να καθιερωθεί στα πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στα 6,5 χρόνια που παρέμεινε στο Έτιχαντ συμπλήρωσε 236 εμφανίσεις και 95 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ήτοι ένα γκολ ανά 150 λεπτά παιχνιδιού και αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της πορείας των  «πολιτών» προς τις τέσσερις τελευταίες κατακτήσεις Premier League.