Γκαμπριέλ Ζεσούς: Ο τρίτος Βραζιλιάνος στην Άρσεναλ με το «9» και ο… πρώτος μετά από 12 χρόνια!

Πέρασαν 12 χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ με καταγωγή από την Βραζιλία επέλεξε να «φορά» το νούμερο «9»! Ποιοι ήταν όμως οι προηγούμενοι και ο υπ΄ αριθμόν… ποιος είναι για τους «κανονιέρηδες» ο διεθνής, πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι από την Σελεσάο;



Γκαμπριέλ Ζεσούς: Ο τρίτος Βραζιλιάνος στην Άρσεναλ με το «9» και ο… πρώτος μετά από 12 χρόνια!

Είναι πλέον επίσημο! Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς ανήκει στην Άρσεναλ και αποτελεί την τρίτη επίσημη προσθήκη της στην τρέχουσα σεζόν, μετά τους Ματ Τέρνερ και Φάμπιο Βιέρα. Οι «κανονιέρηδες» ενισχύονται σημαντικά στην θέση του σέντερ φορ και ο Ζεσούς θα αποτελέσει τον 16ο διαφορετικό Βραζιλιάνο που θα φορέσει την φανέλα τους!

Ποιο είναι όμως το ιδιαίτερο της υπόθεσης, πέραν του γεγονότος πως οι Λονδρέζοι θα έχουν τέσσερις διεθνείς από την Σελεσάο στο ρόστερ τους, μόλις για δεύτερη φορά στον 21ο αιώνα;

Η πρώτη έλαβε χώρα την σεζόν 2020-21, με τους Γκάμπριελ Μανγκαλάες, Νταβίντ Λουίς, Γουίλιαν και Γκάμπριελ Μαρτινέλι και πλέον οι περιπτώσεις… διπλασιάστηκαν, μετά την προσθήκη των Μαρκίνιος και Ζεσούς, αντί των Γουίλιαν και Λουίς που αποχώρησαν!

Συνεπώς, το γεγονός πως η Άρσεναλ διαθέτει τέσσερις ποδοσφαιριστές από την Βραζιλία στις τάξεις της, είναι από μόνο του εντυπωσιακό. Την ίδια ώρα όμως, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά του Ζεσούς με τους υπόλοιπους συμπατριώτες του.

Και αυτή αφορά τον αριθμό που επέλεξε να «κουβαλά» στην πλάτη, με τον Ζεσούς να γίνεται μόλις ο 3ος παίκτης από την Βραζιλία, που διάλεξε το νούμερο «9». Προηγήθηκε ο Ζούλιο Μπαπτίστα, που παρέμεινε στο Βόρειο Λονδίνο μόλις για μία σεζόν και εν συνεχεία για τρία χρόνια ο Εντουάρντο, που αν και είχε κροατική υπηκοότητα, λογίζεται ως Βραζιλιάνος.

Αυτός έκανε σαφώς πιο αισθητή την παρουσία του και κατάφερε σε 68 ματς να σημειώσει 21 γκολ και 17 ασίστ, προτού αφήσει τους «κανονιέρηδες» για να πάει στην Σαχτάρ Ντόνετσκ!

Συνολικά, Μπαπτίστα και Εντουάρντο βρήκαν δίχτυα με την φανέλα της Άρσεναλ σε 31 διαφορετικές περιπτώσεις. Πρακτικά, 28 λιγότερες φορές από όσες πανηγύρισε ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League!

Δημήτρης Μανάκος