Φάμπιο Καρβάλιο: Ο νέος Φελίπε Κουτίνιο της Λίβερπουλ!

Ο Φάμπιο Καρβάλιο παρουσιάστηκε από την Λίβερπουλ το μεσημέρι της Κυριακής (03/07) ως το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, φέρνοντας στους φιλάθλους μνήμες από την εποχή του… Φελίπε Κουτίνιο!  



Φάμπιο Καρβάλιο: Ο νέος Φελίπε Κουτίνιο της Λίβερπουλ!

 Οι «reds» ανακοίνωσαν την απόκτηση του μεσοεπιθετικού, Φάμπιο Καρβάλιο, από την Φούλαμ, έναντι έξι εκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσουν την μεσαία τους γραμμή, αλλά και να βάλουν τα θεμέλια της μελλοντικής τους ομάδας. Ο 19άχρονος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη πορεία ανόδου που έκανε η Φούλαμ την σεζόν που μας πέρασε, καθώς σκόραρε δέκα γκολ και μοίρασε οκτώ ασίστ. Βοηθώντας την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες επιθετικές χρονιές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της Championship. 

Πλέον, το επίπεδο δυσκολίας έχει ανέβει στα… ύψη, μιας και ο στόχος της Λίβερπουλ είναι να πρωταγωνιστεί παντού. Βέβαια, εάν ο Καρβάλιο δείξει λίγο από την μαγεία που διαθέτει, ο Κλοπ μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να του δώσει μία θέση σαν προωθημένου μέσου ή ακόμα και να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-2-1 που βλέπαμε από την πλευρά του Γερμανού τεχνικού στην εποχή Κουτίνιο. 

Μάλιστα, ουκ ολίγες είναι οι φορές που ο Πορτογάλος έχει θυμίσει των πρώην αστέρα των «κόκκινων» στα γήπεδα της δεύτερης εθνικής Αγγλίας, με το στυλ του, την τεχνική του, αλλά και τα πλασέ εκτός περιοχής να είναι μόνο καλοί οιωνοί για το τι μπορεί να ακολουθήσει στο γήπεδο του «Ανφιλντ». 

 

Φοίβος Πεφάνης